Saturday, July 20, 2019
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry InternationalOhessa on katsaus siitä, millaisilla hinnoilla voimme hankkia joitakin välttämättömiä tuotteita Filippiineillä sijaitseville kouluillemme tai peräti käynnistää uuden koulun. Haluamme antaa Sinulle jonkinlaisen kuvan siitä, mihin lahjoittamiasi varoja käytetään ja mitä saamme hankittua, kun joku lahjoittaa esimerkiksi 20, 50 tai 100 €. Myös Papua Uudelta Guinealta tuli juuri viesti kiireellisestä tarpeesta. Se on kerrottu tämän sivun alalaidassa.


HYÖDYKKEIDEN HINTOJA JA TAUSTATIETOJA
Koulupuvut
schoolgroup-slide.jpg Filippiineillä olevissa valtion kouluissa oppilailla on tavallisesti käytössä erityinen koulupuku. Olemme havainneet sen käytön erittäin tärkeäksi myös meidän kouluissamme, sillä se nostaa lapsen itsetuntoa ja kertoo hänelle, että hän on samalla tasolla kuin muutkin koulua käyvät lapset. Toinen tärkeä lähtökohta asialle on se, että meidän koululaisemme asuvat slummeissa, kaatopaikoilla
uniform-slide.jpg
tai kaduilla. Heidän vaatteensa ovat usein pelkkiä rääsyjä, jotka hädin tuskin pysyvät yllä. Koulupuvut ovat siis todellinen välttämättömyys. Mamburaon ja Palawanin koululaisille olemme jo saaneet koulupuvut, mutta Aroman oppilailta ne vielä puuttuvat.

Yhden oppilaan kouluasu maksaa noin 250 pesoa eli vähän alle 4 euroa. Pukuun kuuluvat tytöillä hame ja valkoinen pusero sekä rusetti, pojilla siniset housut, paita ja kravatti. Aromassa on vajaat 60 koululaista tällä hetkellä, joten koulupukujen hankkiminen kaikille maksaa yhteensä 240 €.

Lisäksi koululaisemme tarvitsevat urheiluasut, jotka ovat hieman koulupukua halvemmat. Yhden lapsen urheiluasu maksaa noin 2,7 euroa (160-180 pesoa). Aroman kaikille koululaisille saamme urheilupuvut noin 160 eurolla.

Oppikirjat ja kirjaston kirjat
Aromassa ja Mamburaossa on nyt yhteensä 202 oppilasta. Joka vuosi hankimme heille uudet oppikirjat. Ne maksavat kaikki yhteensä 1550 €, joten yhtä oppilasta kohti tarvitaan 7,7 euroa kirjojen hankkimiseen. Näiden lisäksi hankkisimme mieluusti lisää erilaisia kirjoja koulujemme kirjastoihin.
books-slide.jpg
Opettajien palkat ja koulujen vuokrat
  • Palawaniin lähetämme kuukausittain yhteensä 590 €
  • Mamburaon ja Aroman palkat ja vuokrat yht. 678 €/kk
San Josen vuonna 2010 alkavan koulun opettajan palkka on 30 €/kk ja koulun muut ylläpitokulut yhtä oppilasta kohti tulevat olemaan noin 1,5 €/kk.

Opettajan silmäleikkaus
Yhden opettajamme näkökyky on pahasti heikentynyt molempiin silmiin kasvaneen ”kalvon” takia. Silmäleikkaus maksaa 150 € silmää kohti. Leikkaukset tullaan tekemään koulun loma-aikoina yksi silmä kerrallaan. Molempien silmien operointi yhteensä siis 300 €.

Hosea-kalastusvene
boat-slide.jpg

Hosea-veneestämme puuttuvat vielä yökalastukseen tarvittavat valaistuslaitteet sekä joitakin pienempiä tarvikkeita, kuten jäiden säilytystilat, jotta kalat pysyvät myyntikuntoisina manterelle saakka pitkien kalastusmatkojenkin aikana. Kalat uivat yöllä verkkoihin, sillä ne suuntaavat voimakkaita valoja kohti, siksi alukselle tarvitaan kunnolliset valot. Näiden hankkiminen maksaa noin 300 €.

Haluamme ostaa mahdollisimman pian toisen kalastusveneen, yhtä ison kuin edellinenkin, jotta lastemme perheiden toimeentulo olisi turvattu. Ison kalastusveneen (jolla siis pääsee avomerelle) hinta on
noin 2000 €.

Uusi koulu Mangingisdalle
Mangingisda-saarelle pystytämme koulun heti, kun varat ovat koossa. Koulun rakentaminen maksaa käytettävistä materiaaleista ja varustetasosta riippuen 1800 € - 4300 €. Kalliimmassa vaihtoehdossa käyttäisimme sementtiä huomattavasti enemmän, jolloin myös rakennus olisi lujempi taifuunien iskiessä ja tulvavahingot siten pienemmät ja harvinaisemmat. Kalliimmassa vaihtoehdossa ovat mukana myös vessat ja kaivon rakentaminen.

Papua Uuden Guinean Raamattukoulu
Pastori Caspar lähetti pyynnön Papua Uudelta Guinealta, että Hosea-raamattukoululle annettaisiin varoja sähkögeneraattorin hankkimista varten. Raamattukoulumme sijaitsee ”puskassa”, jonne ei sähköä saa muuten kuin hankkimalla oman generaattorin. Sitä tarvitaan kipeästi, jotta raamattukoululaisemme voisivat opiskella iltaisin. Generaattori maksaa noin 1500-2000 euroa.

Lahjoitukset
Hosea International Finland voi vastaanottaa lahjoituksia työnsä tukemiseksi. Jokainen pienikin summa on arvokas, sillä Filippiineillä hintataso on paljon matalampi kuin länsimaissa, joten jo pienellä summalla saa siellä paljon aikaan. Edellä kerrotut tarpeet ovat esimerkkejä kuluista, joita työn edetessä kohtaamme. Ne antavat kuitenkin hyvän kuvan siitä, mihin käytämme meille uskottuja varoja ja millaisista summista lasten koulutuksessa tai koulujen ylläpidossa on kyse.

Lämpimät kiitokset teille jokaiselle, sekä uusille että vanhoille työmme tukijoille! Teidän lahjoitustenne arvoa ei voida rahassa mitata, sillä niiden turvin pienet koulukkaamme saavat tulevaisuuden ja toivon. Voit lukea lisää työstämme Annen uusimmasta kirjasta, Ihmeitä Filippiinien slummeissa. Kiitokset myös kaikille teille, jotka tuette muilla saarilla tehtävää työtämme. Papua Uudella Guinealla meillä on tällä hetkellä neljä ala-asteen koulua sekä Hosea-raamattukoulu, josta valmistuu pastoreita seurakuntiimme (niitä on tällä hetkellä 13 kpl Enga-maakunnassa). Useita uusia kouluja ja seurakuntia on parhaillaan rakenteilla ja vielä useampia on suunnitteilla. Työ näillä saarilla etenee päätähuimaavaa vauhtia, kun Herra avaa uusia ovia. 

©2009-18 Hosea Ministry International Ltd