Thursday, February 20, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
10.3.2012

image0001dec2011.jpg


UUSI KOULU MAMBURAOSSA

Hei Anne,

Olemme kaikki iloinneet ystävänpäivälahjoituksesta, ja suuresti iloitsemme Tytistä ja Kristinasta ja heidän avustaan. He ovat tulleet läheisemmiksi meille, koska saimme tutustua heihin Mamburaossa. Kiitos kaikille, jotka ovat auttaneet meitä filippiiniläisiä. Lähetin sinulle kaksi satsia kuvia koulurakennuksemme edistymisestä. Niistä voit itse nähdä, että rappuset on jo valettu rakennuksen sivuun ja kaikki kaakelit, mitä luokkahuoneisiin ja kokoontumishalliin (juhlasali) tarvitaan, ovat myös tulleet. Koulumme tuleva vesitankki on toimitettu meille, samoin kaikki luokkiin tulevat materiaalit, jotka odottavat paikoilleen laittoa.

buildingmar2012a.jpg
buildingmar2012b.jpg
Koulun julkisivu
Koulun kattorautoja Mamburaossa

Helmikuun viimeisellä viikolla ryhdymme asettamaan kattoa paikoilleen. Luokkahuoneiden sementtityöt on saatu valmiiksi, samoin toisen kerroksen ja myös rakennuksen julkisivun sementtityöt on saatu päätökseen. Kuvista näkyy jo, miltä koulu tulee näyttämään ( upealta!). Kerroin rakennusmestari Kuya Marille, että koulu on pakko saada valmiiksi ennen uuden kouluvuoden alkua, koska meillä on jo nyt liian paljon lapsia ja vuokrarakennus, missä nyt toimimme, on liian kuuma.

buildingmar2012c.jpg
buildingmar2012d.jpg
Tuleva kokoontumishalli Kattopeltejä

Tiedätkö Anne, että koko Mindoron saari, sekä Occidental että Oriental Mindoro (saaren länsi- ja itäosat) tuntevat jo meidän koulumme. Saarella toimivat muut yksityiskoulut ja myös valtion koulut puhuvat meistä ja ovat pyytäneet lähettämään Hosea-koulujemme oppilasluettelot heille. Kaikki nämä koulut haluaisivat meidän oppilaitamme opiskelijoikseen, sillä kaikki tietävät, miten hyvin Hosea-kouluista valmistuneet oppilaat menestyvät Filippiinien koulujen välisissä tietokilpailuissa. Meidän kouluistamme valmistuneet ja muihin kouluihin siirtyneet oppilaamme ovat osallistuneet kaikkiin kilpailuihin ja saavuttaneet voittoja. He ovat myös koulujensa parhaita oppilaita.

Yhden koulun johtaja otti yhteyttä minuun kirjeitse ja esitti toivomuksen, että oppilaitamme osallistuisi erityiseen lahjakkaiden lasten ykkösluokan testiin. Niinpä lähetimme koululaisiamme hänen luokseen suorittamaan tätä nimenomaista testiä. Mahdollisesti saamme jo ensi viikolla tietää tulokset. Minä kiitän Jumalaa, että Hän on laittanut meidät pääksi eikä hännäksi. Uskon, että Jumala

edelleenkin tulee siunaamaan Hosea-koulumme lapsia ja tätä työtä, mitä teemme. Me rukoilemme myös, että Jumala siunaisi jokaista työn tukijaa. He ovat tehneet tämän työn mahdolliseksi. Kiitos sinulle Anne, että olet jaksanut meidän filippiiniläisten kanssa. Haluamme henkilökohtaisesti auttaa sinun palvelutehtävääsi Filippiineillä ja myös Hosea-työtä leviämään täällä. Kaikki meidän opettajamme haluavat antaa kiitokset erityisesti Hosea-tiimin jäsenille. Te olette antaneet työtä opettajille, minkä ansiosta heidän jokapäiväiset tarpeensa ovat tulleet täytetyiksi ja he ovat kyenneet auttamaan myös omia perheitään.

Näen, että opettajat ovat joskus väsyneitä, koska joutuvat tekemään pitkiä päiviä. Koulumme toimii nykyään tilanpuutteen takia kolmessa ryhmässä, ja tietysti työ on väsyttävää, kun oppilaat vaeltavat milloin minnekin, karkaavat ikkunoista (kun niissä on vain aukot) ja metelöivät. Kyllä sinä tiedät, että näiden pienten kanssa toimiminen vaatii melkoista kärsivällisyyttä. Mutta tärkeintä on, että opettajamme rakastavat tätä työtä ja tekevät sitä sydämestään.

Muistatko Anne uuden opettajamme Elenan, jonka tapasit viime kerralla? Hän on se opettaja, joka on raskaana. Hän on ollut suurena apuna meille. Hän haluaa erityisesti lähettää sinulle kiitokset siitä, että on saanut työtä koulustamme. Hänellä on kolme lasta ja hänen palkkansa on koko perheen ainoa tulo. Hänen lapsensa syntyy mahdollisesti maaliskuun viimeisellä viikolla.

Meillä on koulun päätösjuhlat maaliskuun lopussa. Olemme suunnitelleet juhlia koko päiväksi, koska lapsia on niin paljon. Aamupäivällä juhlivat nuorimmat Aroman ja Mamburaon koulujemme oppilaat ja iltapäivällä kolmasluokkalaiset kummastakin koulusta. Olemme jo sopineet kaupungintalon tiloista. Se on ainoa tila, johon näin suuren joukon kanssa mahdumme.Kiitos ja Jumalan siunausta sinulle Anne.

Methusela Sonio (Nheng)

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd