Wednesday, February 19, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
11.8.2016

img11aug2016news.jpg
UUTISKIRJE

ELOKUU

2016


UUTISKIRJE ELOKUUSSA 2016

Hei, ystävät!

Näin sitä on taas palattu Australian talveen (+21 astetta) Euroopan kesästä  (+21 astetta), eli onkohan täällä nyt kesä vai talvi, tässä menee jo ihan sekaisin. Kesäkierros sekä Suomessa että Ranskassa oli siunattu. Toki jokainen kesä on erilainen, mutta tämän kesän kierroksella oli jotain erityistä. Yleisesti ottaen lähes kaikissa kokouksissa oli murtumisen ilmapiiri. Ihmiset itkivät, useat edes tietämättä miksi. Erityisesti jäi mieleen Pielisensuun luterilaisen kirkon tilaisuus. Sinne laskeutui sellainen rauhan ilmapiiri, jota harvoin olen kokenut missään. Simojoen Pekan ja Arjan ylistys on aina superia, suurkiitos heidän osuudestaan. En pysty erikseen luettelemaan kaikkia seminaareja ja kokouksia kesän kierrokselta, siihen ei uutiskirje riittäisi, mutta jokaisessa seurakunnassa oli Pyhän Hengen voimakas läsnäolo. Ehkä juuri siksi Jumala merkittävällä tavalla paransi ihmisiä erilaisista sairauksista.

Rakkaat sisaret ja veljet, todistakaa parantumisistanne! Se antaa toivoa myös muille ja muistuttaa, että Jumala on ELÄVÄ ja toimii tänäkin päivänä.

 

imgchurch11aug2016img01.jpg imgchurch11aug2016img02.jpg
Cabacunga Hosea kirkko rakennuksen siunaus Kirkko ei ole vielä valmis mutta se ei haittaa

Onko Suomessa herätys? Rehellisesti sanottuna, ei ole. Täydet salit eivät todista herätyksestä, sillä uskovat vaeltavat pitkienkin matkojen päästä kokouksiin vierailijan tullessa kaupunkiin ja katoavat taas, kun kokoukset ovat ohi. Hengellinen nälkä on kasvanut uskon kansalla, mutta herätys on oman mittapuuni mukaan vasta sitten, kun bussilasteittain uskosta osattomia ilmaantuu kokouspaikalle ja koko Suomi alkaa puhua uskonasioista maallista mediaa myöten. Tällä hetkellä vain uskovat vaeltavat pippaloista toiseen ja juhlivat keskenään. Emme voi odottaa parannuksentekoa niiden ihmisten joukossa, jotka eivät Kristusta tunne, jos uskovat itse eivät ymmärrä parannuksenteon tarvetta omassa elämässään. Herätys alkaa, kun sydämet murtuvat muutokseen ja Korinttolaiskirjeen 13. luku tulee todemmaksi uskovien elämässä. Se on kuin aikapommi, joka räjäyttää uskonnollisuuden hengen Suomen yltä saaden Jumalan tuulen puhaltamaan halki koko kansakunnan.

 

img11aug2016img01a.jpg
Uusi kouluvuosi on alkanut Hosea kouluissa

Filippiinien työ

Uusi kouluvuosi on alkanut kesäkuussa. Meillä on nyt myös oppilas, joka sairastaa leukemiaa. Häntä ei hyväksytty mihinkään muuhun kouluun. Tämä pieni poika haluaa opiskella, vaikka hän ei syöpähoitojen tähden kykene tulemaan joka päivä kouluun. Hosea on aikaisemminkin antanut mahdollisuuden monille lapsille, jotka on hyljätty normaalikoulujen ulkopuolelle jostain syystä, ja meillä on ollut vain hyviä kokemuksia näistä oppilaista. Kristus ei koskaan hylkää ketään. Tämänkin pienen pojan äiti on nyt onnellinen. Pojalla on ollut syöpä kolmivuotiaasta lähtien. Vanhemmat haluavat tavata myös minut, kun ehdin jälleen Filippiineille.

Aroman koulumme opettaja Daisy kertoi iloisen uutisen: hän on raskaana. Tätä raskautta, joka on siis Jumalan ihme, on rukoiltu jo monta vuotta, koska lapsi merkitsee niin paljon Daisylle. Nyt sitten tapahtui se, mikä inhimillisesti oli mahdotonta. Jumala käänsi mahdottoman mahdolliseksi.

Cabacungan Hosea-kirkkomme on juhlinut kirkkorakennuksen käyttöönvihkimistä. Viimeksi, kun vierailin seurakunnassa, se kokoontui muutaman bambukepin varaan pingotetun pressun alla, mutta sepä ei ole haitannut seurakunnan kasvua. Kansa yksinkertaisesti toi muovituolit mukanaan, ja sekään ei tuntunut paljon haittaavan, että polku viereiseen kylään kulki juuri siltä kohdalta, mihin pressu oli viritetty. Seurakunta on tehnyt ahkerasti työtä mangyojen parissa ja valloittanut uuden heimoalueen.

 

imgbambooroof11aug2016img01.jpg
Oppitunti Mangya heimon naisille

Kaikki Hosea-seurakunnat yhdessä järjestivät tänä vuonna perheleirin, jolle ensi kertaa osallistui myös heimokirkkomme jäseniä. Tällainen aktiviteetti on heille uutta. Olen iloinnut tästä valtavasti, sillä rakkaus Kristukseen yhdistää kaikki filippiiniläiset seurakuntamme ihmisten alkuperään katsomatta, olemmehan kaikki saman perheen jäseniä. Normaalisti heimokansa ja muut filippiiniläiset eivät ole tekemisissä keskenään.

 

imghotelbuilding11aug2016img01.jpg imghotelbuilding11aug2016img02.jpg
Moteli rakennuksemme valmistuu Mamburaossa
Toinen kerros nousee Hosea motelissa

Cabacungan ja muitten Hosea-kirkkojemme työ on kasvanut niin nopeasti, että meidän on ollut pakko kouluttaa uusia työntekijöitä. Pastorit ovat aloittaneet opetuslapseuskoulun seurakuntalaisille. Jokaisella kirkollamme tulee tämän jälkeen olemaan viisi seurakuntatyöstä vastaavaa henkilöä, jotka johtavat evankelioimistyötä Hosea-kirkkojen alueilla. Heimokirkkommekin osallistuvat opetuslapseuskoulutukseen.

Cabacungan heimokirkkomme on myös alkanut opettaa lukemisen ja laskemisen alkeita aikuisille.Lisäksi annetaan ihan yleistä opetusta esimerkiksi hygieniasta ja ravitsevasta ruoasta, sillä nämä eivät ole heimokansalle itsestäänselvyyksiä. Tottakai on myös raamatunopetusta. Työtä on paljon, kun yksinkertaisetkin asiat on selvitettävä rautalangasta vääntämällä, mutta juuri tällainen aktiivinen työ on innostanut Hosea-ryhmiä ja tuonut jatkuvasti uusia jäseniä kirkkoihimme. Ihmiset haluavat liittyä seurakuntaan, joka todella toimii ja tekee aktiivisesti työtä ympäristössään. Eräs seurakuntamme jäsen totesi minulle: ”Minä niin rakastan sitä, että saan laittaa ruokaa evankeliointitapahtumissa!” Se on tämän ladyn tapa toteuttaa palvelemisen lahjaa.

Motelli Hosea on myös rakenteilla ja nousee kovaa vauhtia. Jo  toinen kerros on työn alla, ja jatkamme sitä mukaa, kun varoja riittää. Työt keskeytyivät joksikin aikaa Filippiineille iskeneen taifuunin tähden, mutta jatkuvat, kun normaalit monsuunisateet ovat ohi. Aloitimme työn uskonvaraisesti niillä varoilla, jotka uskalsimme työhön sijoittaa… eli pakko oli hypätä veneestä myrskyävään veteen Pietarin tavoin. Hommasta ei tule mitään, jos vain odottelee. Työ realisoituu vasta sitten, kun siihen ryhtyy. Oman aikansa vei kaikkien rakennuslupien saanti maassa, jossa mikään ei etene sulavasti virallisia reittejä… emme myöskään heti löytäneet rakennusinsinööriä, joka olisi suostunut  ehtoihimme rakentamisen aikataulusta.

imgteachers11aug2016img01.jpg
Mamburaon Hosea koulumme opettajat leirillä

Joulukuussa lähtee Suomesta nuorten ryhmä Filippiineille. Olen iloinnut tästä erityisen paljon, sillä eräs nuori filippiiniläinen kysyi minulta jo kerran viattomasti: ”Onko Suomessa vain vanhoja ihmisiä?” Sekä Australiasta että Suomesta on Filippiineillä käynyt useimmiten pikkuisen kypsempää väkeä.

Muistattehan rukouksin myös Tongan kouluamme! Asiat sielläkin edistyvät hyvin, kiitos Dorothyn, pääopettajamme, uskollisen ahertamisen. Tongalaiset ovat minulle yhtä rakkaita kuin filippiiniläisetkin, vaikka nyt tällä kertaa kerroinkin Filippiineiltä enemmän kuulumisia.

Siunauksin,

anne-sign.jpg

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd