Wednesday, February 19, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
13.2.2012

feb2012news


TYTIN KOKEMUS PHILIPPIININ MATKASTAphotodec2011

Mamburaon kaupungintalo oli täynnä ihmisiä. Hosean koulun perustamisjuhla oli alkamassa.


photodec2011

Kokous Mamburaossa

Nuorten Tanssi

Ulkona oli reippaasti yli 30 astetta lämmintä, mutta tuuli puhalsi oviaukoista helpottaen meidän oloamme. Jokainen oppilas esiintyi juhlassa luokkansa mukana, vanhemmat olivat laittaneet lapsensa niin kauniisti. Tuossa hetkessä ymmärsin konkreettisesti, miten tärkeää Hosean työ Filippiineillä on. Näiden lasten elämään kylvetään ikuista siementä, joka kasvaessaan tulee muuttamaan koko kaupungin, saaren ja lopulta kokonaisen kansakunnan. Filippiinit tulee nousemaan Jumalan voimasta siihen kunniaan, mikä sille kuuluu!

Hosean kouluilla on hyvät opettajat. Pääopettaja Methusela oli seuranani lähes kaksi viikkoa. Oli mielenkiintoista jakaa opetuksellisia ja kasvatuksellisia näkökulmia hänen kanssan. Miten samanlaisten asioiden kanssa me opettajat kamppailemmekaan. Työrauha ja oppimisvaikeuksien kohtaaminen ovat maasta riippumatta ajankohtaisia aiheita. Yksi opettajista sanoi; Tytti-opettaja, mitä voin tehdä kun oppilaani (4-vuotiaita) hyppäävät välillä avoimista ikkuna-aukoista ulos kesken tunnin? Vastasin hänelle nauraen, että niin minunkin oppilaani tekisivät, jos meillä ei olisi luokassa ikkunoita! Sain monista opettajista uusia ystäviä, joiden kanssa pidämme yhteyttä.

Vaikka työolot kouluissa eivät olleet ihanteelliset, opettajat opettivat taitavasti oppilaita ja välittivät opetuksen kautta sanomaa rakastavasta Jumalasta. Uusi Mamburaon koulu on siunaus koko kaupungille, rakennuksesta tulee yksi kaupungin kauneimmista. Opettajat ja lapset saavat työskennellä arvoisissaan olosuhteissa. Aroman slummin koulu oli koskettava. Kuinka kipeästi sinne tarvittaisiinkaan varoja lasten ruokkimiseen ja koulun laajentumiseen. Samoin slummissa asuvat perheet tarvitsisivat töitä ja apua ruoan hankintaan. Yksi ateria kaikille koulun lapsille maksaisi vain 30 euroa! Hosean kalastusveneet ovat käytännön rakkauden osoitus Aromalle. Ulkoisesti he ovat köyhiä, mutta sisäisesti niin rikkaita! Ihmisten ystävällisyys ja lähimmäisenrakkaus oli vilpitöntä. Meillä olisi paljon opittavaa heiltä!

Toinen tehtäväni Filippiineillä oli opettaa ylistyksestä. Seurakunnissa on voimallinen ylistys, he koroittivat Jumalaa laulullaan ja soitollaan. Melkein kuka tahansa seurakuntalaisista olisi voinut toimia ylistyksenjohtajana, niin taitavia he olivat musiikillisesti, mutta myös hengellisesti. Mamburaossa tapasin 14-vuotiaan rumpalin, joka oli hämmästyttävän lahjakas muusikko. Hän soitti seurakunnassa sellaisella palolla, että olisin ottanut hänet mukaani Eurooppaan, jos se olisi ollut mahdollista. Lisäksi he olivat yhdistäneet ylistystanssiin maan omia kansallisia piirteitä ja kouluttivat nuoria tanssijoita jo varhain ottamalla heidät ”takariviin” tanssimaan taitavien kanssa.

Oli suuri kunnia ja etuoikeus päästä katsomaan Hosean toimintaa Fiippiineillä. Kun Anne esitti kutsun, tiesin heti että minun pitää lähteä. Jo etukäteen Jumala laski esirukousta tiettyjen asioiden puolesta Mindorossa ja sama on jatkunut kotiin palattuani. Työ menee ihanalla tavalla eteenpäin ja Jumalan armosta se saa jatkua ja laajeta. Filippiinit on kaiverrettu sydämeeni lähtemättömästi!

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd