Sunday, July 12, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
14.08.2018

img14aug2018news.jpg
UUTISKIRJE

ELOKUU

2018


UUTISKIRJE ELOKUUSSA 2018

Hei, ystävät!

TONGA

Urheilussa on monenlaisia taitolajeja, on taitoluistelua, taitovoimistelua jne. Hosealla on oma taitolaji. Voisin käyttää siitä nimeä ”koulunpyöritys eri kulttuureissa”. Olemme kokeneet monenlaista kompurointia ja sitten taas uudelleen yrittämistä ”periksi ei anneta” -tyylillä.

Tonga on maa, jossa on mahdotonta ostaa maata rakentamista varten, sillä kaikki maat kuuluvat lain mukaan jollekin heimolle ja jos heimo lupaisikin vuokrata sinulle maapalan, niin kohta heimopäällikkö sanoo taas EI. Pääkoulumme oli vuosia sellaisessa kunnossa, että lapset istuivat luokissa sadeaikana ämpärit päässä, kun katto vuoti ja seinissä ammottivat reiät. Kiitos suomalaisen lahjoittajan, tämä asia saatiin muutama vuosi sitten korjatuksi ja ämpäreille löytyi järkevämpää käyttöä.

Kouluun tuli tänä vuonna entisen 100:n esikoululaisen lisäksi valtion koulun hylkäämiä lapsia. Meiltä kysyttiin, ottaisimmeko heidät erityisopetukseen. Tuumimisen jälkeen vastaus oli kyllä, jos vaan tiloja löytyisi, sillä vanha koulurakennuksemme oli jo täynnä. Mystisesti joku silloin antoi käyttöömme koulumme viereisen puolilahon rakennuksen tähän tarkoitukseen. Olemme vähään tyytyväisiä: ainakin oli katto pään päällä, tosin se vuoti, mutta olihan meillä ne tutut ämpärit sadekauden varalle.

aug2018img101a.jpg

Hosea Tonga koulun remontti

Eräänä päivänä kaksi miestä käveli sisään kesken oppitunnin. Tongalaiset ovat vieraanvaraisia, ja lapset esittivät muutaman laulun vieraille. Nämä kuuntelivat, kiittelivät ja silmäilivät surkeita tilojamme, ja toinen heistä kysyi tuumivasti johtajaopettajaltamme: ”Mikä on akuutein tarve koulussanne?” Dorothy vastasi: ”Katto vuotaa, ei mulla muuta.” Vieraat poistuivat. Hetken kuluttua toinen heistä palasi luokkaan ja sanoi: ”Herra puhui minulle ulkona, että minun on maksettava remontti tähän kouluun.” Opettajamme Dorothy ei osannut muuta kuin nyökkäillä ja kertoi, että itse asiassa ei uskonut miehen sanoihin. Olemme saaneet niin paljon lupauksia vuosien varrella, eikä mitään ole tapahtunut. Tämä nyt olisi varmaankin taas yksi niistä tyhjistä lupauksista.

Muutaman päivän päästä mies ilmaantui koululle uudelleen ja kertoi käyneensä rautakaupassa tilaamassa koulua varten kaikki rakennusmateriaalit, jotka kohta tuotaisiin pihalle. Näin todella kävi. Tämän jälkeen mies ilmaantui jälleen luokkaan ja sanoi, että nyt hänellä on rakentaja ja työmiehet mukana, voitaisko aloittaa heti, uusitaan ensin tuo katto. Siinä vaiheessa oli pakko uskoa, että tämä on IHAN TOTTA, ja niin rakennustyöt alkoivat. Sekä lasten vanhemmat että opettajamme ovat hämmästyksestä sanattomia. Tälläiselta tuntuu, kun on rukoillut ihmettä eikä sitä tapahdu ja viimein väsyy odottamaan, vaikka Ps. 27:14 sanoo: ”Odota Herraa, ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi. Odota Herraa.” Pakko tunnustaa, että minulla tuo lujuus oli jo pettänyt, vahvuus valunut santaan ja kärsimättömyys saanut voiton. Juuri silloin Jumala ilmestyi ja teki ihmeen.

Toinen voitto on, että saimme vakituisen esiintymisluvan saarelle tuleville risteilyaluksille. Itse asiassa ammattiesiintyjät oli jo valittu tehtävään, mutta kohteliaasti meiltä kuitenkin kysyttiin, haluaisimmeko mekin mukaan. Satamaan saapuvat turisti olivat olleet erityisen ihastuneita kansallistansseja esittäneisiin koulukkaisiin ja olivat panneet hatun kiertämään. Tällä keräyksellä saimme kaivattuja tuloja koulun hyväksi. Totta kai me olimme halukkaita esiintymään jatkossakin! Lopulta ammattiesiintyjien osuus peruttiin kokonaan, ja me saimme tehtävän. Ensimmäinen esiintyminen on jo onnellisesti takana. Mitä vielä voisinkaan kertoa Herran hyvyydestä!

augimg101am2a.jpg augimg101am22b.jpg

Tonga koulumme oppilaiden esitys turisteille           Hosea oppilaitamme

FILIPPIINIT

Sablayanin valtion koulun johtaja on nyt virallisesti nimitetty saaren kaikkien lukioiden johtajaksi, ja hän lupasi virkakaudellaan avata kaikki lukiot evankeliumille. Nathanille, Hosean nuorelle evankelistalle, tulee kiire kulkea koulusta kouluun julistustehtävissä. Tämä uusi johtaja tuntee Hosea-koulujen tulokset jo vuosien takaa, ja hän haluaa nyt kuulua myös Hosea-koulun toimihenkilöihin virallisestikin sekä ohjata Hosean nuorisotyötä. Samoin hän haluaa olla koulumme musiikinopettaja. Musiikinopettajaa olemmekin rukoilleet. Soittimia meillä ei kyllä edelleenkään ole, mutta onhan Herra tehnyt käsittämättömiä ihmeitä aikaisemminkin.

aug2018img201a.jpg

Kaupungin johtajan siunaus koulussamme

Majatalo / opistomme ei ole vielä valmis, koska kolmen taifuunin rykelmä ja tulvasateet viivästyttivät rakennustöitä. Nyt työt ovat kuitenkin päässeet uudelleen alkuun. Tiloja maalataan, ikkunalasit ja lasimiehet ovat tulleet, kaakelointi on meneillään, ja vesitankit on asetettu katolle. Rakennustyöt tehdään miesvoimin ilman nostureita ja koneita. Siksi kaikki ei käy yhtä nopeasti kuin lännessä.

aug2018img201b.jpg aug2018img202ab.jpg

Koulutunnit ovat jälleen alkaneet                                    Hosea hotelli on valmistumassa

Aloitamme myös Aroman-koulumme remontin, sillä tulvavesi peitti sen ja rakennus vaurioitui. Kaupunginjohtaja on käynyt pääkoululla kiittämässä Hoseaa evakkojen huollosta tuhon aikana. Ravitsimme evakot niin hengellisesti kuin ruumiillisestikin. Kaupunginjohtaja pyysi myös rukousta puolestaan, että jaksaisi johtaa kaupunkia viisaasti.

aug2018img2023a.jpg

Hotelli vuoteet valmiina

Kiitän teitä rukouksista. Erityinen kiitos niille, joita pyysin rukoilemaan uuden taifuunin matkatessa kohti saarta! Rukouksissa oli voimaa, sillä taifuuni muutti suuntaa.

Siunaksin,

anne-sign.jpg

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd