Friday, February 21, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
15.7.2012

image2012topa.jpg


UUTISIA FILIPPIINEILTÄ JA TONGALTA

Rakkaat ystävät,

Euroopan kesäkierros on jälleen täydessä vauhdissa. Nyt vuorossa on Suomi, jossa kokoussalit ovat olleet täynnä, niin täynnä kuin sisään vain on väkeä mahtunut. Pyhä Henki on ollut väkevästi läsnä kokouksissa ja seminaareissa, ja ihmiset ovat saaneet vapautua ja parantua. Jotakin erilaista kuin ennen on ollut hengellisessä ilmapiirissä. Uskon, että olemme maistaneet tulevan herätyksen ensiaaltoja. Kuulin eräältä uskovalta Hilja Aaltosen sanoneen, että tänä kesänä alkaa herätys ja sitten Herra tulee hakemaan hänet kotiin. On muistettava, että Hilja on jo 105-vuotias – melkoinen ikä uskonsisarelle, joka profetoi kerran, että hän tulee näkemään vielä herätyksen Suomessa ja vasta sitten Jeesus tulee noutamaan hänet taivaan kotiin!

Kokouskansaa on tullut eri puolilta Suomea "puskaradion" välityksellä, mikä osoittaa, että hengellinen nälkä on kova. Moni on saanut myös parantua sairauksistaan. Erityinen kiitos salolaisille! Pidin Salossa seminaarin luovista ihmeistä, ja siellä oli tosi mahtavaa olla. Kiitos myös Laukaan seminaarissa ja kokouksissa olleille, siitä lisää myöhemmin. Ja luonnollisesti suurkiitos kaikille muillekin kokouspaikoille, menneille ja tuleville. Ei voi muuta sanoa, kuin että Suomessa on todella mukavaa väkeä, ihan teitä kaikkia tulee ikävä.

Siunauksia Filippiineillä

Lähetyskentällä ovat asiat menneet vauhdilla eteenpäin. Uusi koulumme on saanut 305 oppilasta, ja olemme avanneet 2 uutta koulua Mindoron saarelle, Sablayanin ja Santa Crutzin kaupunkeihin. Olemme ottaneet oppilaita sen verran kuin olemme pystyneet vuokratiloihin sijoittamaan. Monet pikkukaupungit ovat jonotuslistalla saadakseen Hosean koulun myös niihin. Oppilasmäärä Hosea-kouluissamme on jo kohonnut 641:een, ja tämän vuoksi olemme joutuneet palkkaamaan myös uusia opettajia.

Filippiineillä opetusministeriö luokittelee koulut oppimistulosten ja pakollisten testien mukaan.
Hosea-koulumme ovat nyt parhaimmiksi luokiteltuja kouluja, niin sanottuja ”tähtiluokan kouluja", joista valmistuu lahjakkaita lapsia. Opetusministeriöstä Manilasta lähetettiin jopa professori tutkimaan asiaa ja tekemään älykkyystestit pääkoulumme oppilaille. Viranomaiset ovat hämmentyneitä siitä, kuinka slummeista tulevat lapset voivat olla näin hyvin menestyviä. Jumalan siunaus yllämme on tehnyt kaiken tämän mahdolliseksi, ja luonnollisesti kiitos kuuluu myös hyville opettajille, jotka tekevät tätä työtä sydämestään ja samalla kokevat sen lähetystyöksi.

Koulurakennus

Pidän myös ihmeenä, että olemme saaneet koulumme suuren rakennusprojektin valmiiksi, ilman pankkilainoja. Suomalaiset ovat olleet ahkeria lahjoittajia, joita ilman hommasta ei olisi tullut valmista. Koulun ympäriltä puuttuu vielä kiviaitaus, joka estäisi lapsia juoksemasta saaren poikki kulkevalle valtatielle, mutta uskon, että saamme varat aikanaan siihenkin. Nyt joudumme olemaan väliaikaisten rakennusaitojen suojissa.

buildingjuly2012a.jpg
buildingjuly2012b.jpg
Koulurakennuksemme Mamburaossa Uusi koulu kuva


Uusia suunnitelmia

Luonnollisesti haluaisimme koulujemme toimivan niin itsenäisesti kuin mahdollista ja olemme koettaneet kehitellä uusia ideoita. Kalastusaluksemme tuottavatkin jo elannon monelle perheelle, myös pastoriperheelle. Ylimääräinen kalasaalis on voitu aina myydä torilla. On ollut tärkeää antaa paikallisille mahdollisuus työhön.

Koulumme viereinen tonttimaa on myynniss䔦 ja haaveilemme sen ostamisesta. Haave liittyy pyrkimykseen kehittää koulutoimintaa taloudellisesti itsenäiseksi. Meillä on innostava tulevaisuuden visio tontista ja sen käytöstä. Kaupunki on nimittäin alkanut kasvaa vauhdilla, nyt kun se on vapautunut terrorismista ja rauhoittunut. Sitä rakennetaan vilkkaasti, onhan se saaren pääkaupunki ja hallintokeskus. Siellä sijaitsee pääsairaala, poliisi, kuvernöörin asunto, hallintorakennukset - ja entinen lentokenttä suoraan kouluamme vastapäätä, valtatien toisella puolella. Saarella järjestetään monia konferensseja ja koulutustilaisuuksia, mutta valitettavasti ne joudutaan pitämään saaren toisessa päässä, koska Mamburaon kaupungissa ei ole kuin yksi vaivainen motelli eikä ainuttakaan ravintolaa. Lentokenttäkin siirtyi saaren toiseen päähän vuosia sitten, kun NPA-terroristijärjestö valloitti tämän hallintokeskuksena toimineen kaupungin. Lennonjohtotorni on kuitenkin vielä paikoillaan, vaikka kenttää peittää ruoho. Näin syntyi idea: jospa ostaisimme viereisen tontin ja rakentaisimme siihen hotellin! Alakerrassa voisi olla kokoussali ja ravintola, yläkerrassa majoitustilat. Seurakuntamme naiset ovat briljantteja ruuanlaittajia, ja hotelli tarjoaisi työtä paikallisille uskoville - ja rahoituksen koululle. Lentokenttä avataan ennemmin tai myöhemmin uudelleen, ja sitten matkailijat vain kävelisivät tien poikki majoitustiloihimme, VAU! Nyt ei puutu kuin varat tontin ostoon.

Koulumme viereinen tonttimaa on myynniss䔦 ja haaveilemme sen ostamisesta. Haave liittyy pyrkimykseen kehittää koulutoimintaa taloudellisesti itsenäiseksi. Meillä on innostava tulevaisuuden visio tontista ja sen käytöstä. Kaupunki on nimittäin alkanut kasvaa vauhdilla, nyt kun se on vapautunut terrorismista ja rauhoittunut. Sitä rakennetaan vilkkaasti, onhan se saaren pääkaupunki ja hallintokeskus. Siellä sijaitsee pääsairaala, poliisi, kuvernöörin asunto, hallintorakennukset - ja entinen lentokenttä suoraan kouluamme vastapäätä, valtatien toisella puolella. Saarella järjestetään monia konferensseja ja koulutustilaisuuksia, mutta valitettavasti ne joudutaan pitämään saaren toisessa päässä, koska Mamburaon kaupungissa ei ole kuin yksi vaivainen motelli eikä ainuttakaan ravintolaa.

Lentokenttäkin siirtyi saaren toiseen päähän vuosia sitten, kun NPA-terroristijärjestö valloitti tämän hallintokeskuksena toimineen kaupungin. Lennonjohtotorni on kuitenkin vielä paikoillaan, vaikka kenttää peittää ruoho. Näin syntyi idea: jospa ostaisimme viereisen tontin ja rakentaisimme siihen hotellin! Alakerrassa voisi olla kokoussali ja ravintola, yläkerrassa majoitustilat. Seurakuntamme naiset ovat briljantteja ruuanlaittajia, ja hotelli tarjoaisi työtä paikallisille uskoville - ja rahoituksen koululle. Lentokenttä avataan ennemmin tai myöhemmin uudelleen, ja sitten matkailijat vain kävelisivät tien poikki majoitustiloihimme, VAU! Nyt ei puutu kuin varat tontin ostoon.


tongajuly2012a.jpg
Lapset esittivät kansallisia tansseja

Työ Tongalla

Koulumme ovat menestyneet hyvin myös Tongan saarella. Ainoa ongelma on tilanpuute: alakoululuokkamme on jouduttu sijoittamaan opettajien koteihin. Jokainen perheenäiti tietää, kuinka väsyt-tävää on monen kymmenen lapsen pitäminen yksityiskodissa. Oppilaita meillä on yli 90.

Kuvernööri on luvannut meille maapalstan kaupungin läheltä, hyvältä paikalta. Tonttimaan hom-maaminen Tongalta on sula mahdottomuus; sellaisen saaminen on ihme. Tonga ei myy maata ul-komaalaisille. Maat jaetaan heimojen kesken, muussa tapauksessa Australia ja Uusi Seelanti olisivat jo ostaneet koko Tongan kuningaskunnan omakseen.

Kuvernööri on kaikesta huolimatta pitänyt lupauksensa ja järjestänyt Hosea-koululle mahdollisuuden omaan tonttiin, jolle voisi rakentaa koulun. Vaikka tontti on todellinen ihme, ilmainen se ei ole, ja tämä on rukousaihe. Herra on ollut kaikkien suunnitelmien takana tähänkin asti. Tie aikuisten sydämiin on käynyt lasten kautta. Kokonaisia yhteisöjä on puhdistunut ja tullut uskoon slummilapsityön kautta. Lapset ovat Jumalan sydämellä, nimenomaan pienet ja hyljätyt, joille annamme uuden mahdollisuuden elämässä.

Santa Crutz

Rukousta tarvitaan Santa Crutzin koulumme kohdalla. Kaupunki on pieni ja siellä on paljon köyhiä, joilla ei ole mahdollisuutta esikouluun, mikä taas Filippiinien lain mukaan on pakollinen, jotta lapsi voitaisiin hyväksyä kansakouluun. Monet slummeissa asuvat köyhät jäävät tämän vuoksi kokonaan ilman koulutusta. Santa Crutzissa on kaksi maksullista yksityiskoulua, joiden omistajat ovat kokeneet Hosea-koulumme kilpailijana ja pelkäävät nyt oppilaskatoa omissa kouluissaan. He ovat tehneet valituksen kaupunginhallitukselle ja pyytäneet, että se kieltäisi meiltä luvat koulun pitämiseen. Pastori Sonio on käynyt siellä kertomassa, etteivät koulumme kilpaile millään tavalla kenenkään yksityisen liikeyrityksen kanssa. Koulumme on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole mahdollisuutta maksulliseen koulutukseen. Vastustuksesta huolimatta uusi koulumme on alkanut toimintansa.

Tällaiseen lähetystyöhön liittyy aina monia taisteluja. Haluamme osoittaa, ettei yksikään yhteiskunnan ulkopuolella elävistälapsista ole arvoton. Evankeliumi on paljon enemmän kuin jokin oppisuunta, se on enemmän kuin vain Raamatun lukemista. Se tarkoittaa sitä, että todella tunnemme Jeesuksen, joka eiole välinpitämätön näitä pienimpiä kohtaan. Se tarkoittaa sitä, että evankeliumin sanoma ilmenee käytännön tekoina ja Jumalan voimana. Vertaan näitä lapsia samarialaisen naisen tapaukseen (Joh. 4:41-42). Jeesus tavoitti vettä hakemaan tulleen naisen kaivolla, ja tämän yhden naisen kautta syntyi herätys Samariassa. Vähän samalla tavoin olen kokenut Hosean lapsityön. Yhteiskunnan hylkäämien lasten tultua uskoon koko heidän kyläyhteisönsä on saanut kokea herätyksen.

Suurkiitos siitä, että olet mukana tässä työssä – Sinun apusi on mittaamattoman tärkeää!

Siunauksin,

anne-sign.jpg

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd