Friday, February 21, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
1.3.2016

img15latefebandmar2016news.jpg
UUTISKIRJE

HELMIKUSSA

2016


UUTISKIRJE HELMIKUSSA 2016

Hei, kaikki rakkaat uutiskirjeen lukijat!

Tongan terveisiä

Kouluvuosi on alkanut tehokkaasti Tongan Hosea-koulussamme, ja koulurakennuksen remontti on melkein saatu valmiiksi uusia koulukkaita varten. Kiitos kaikille Tongan työn tukijoille! Olette tehneet tämänkin remontin mahdolliseksi. Koulun vuotava katto on korjattu, samoin seinissä ammottavat reiät, huoneet ovat saaneet uuden maalin, ja ennen kaikkea pihalla on nyt uusia leikkivälineitä. Niinkin yksinkertainen asia kuin hiekkalaatikko sai lapsilta mahtavan innostuneen vastaanoton, samoin leikkimökki.

Olemme saaneet vuosien varrella Tongan kristillisessä koulussamme vastaanottaa kiitosta, suosiota, kateutta, vastoinkäymisiä ja kaikkea siltä väliltä, mutta pitkäjänteisyys on tuonut voiton: olemme edelleenkin olemassa. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet erityisen haasteellisia rakennuksemme heikon kunnon takia, sillä kouluviranomaiset eivät katsoneet sitä enää koululaisille suositeltavaksi. Oppilasmääräämme vähennettiin kesken vuoden tämän tähden… kunnes viranomaiset tarkistivat alueen muidenkin koulujen tilat ja havaitsivat ne täysin kelvottomiksi. Me saimme sentään välttävät paperit, ja alueen lakkautettujen koulujen oppilaita alettiin nyt työntää meille, tosin sillä ehdolla, että tila remontoitaisiin.

 

img1mar2016img01a.jpg
Uusi santalaatikko Hosea koulussa

Viime vuonna saimme järkytykseksemme myös häätömääräyksen vuokranantajaltamme, sillä hän oli aikeissa myydä rakennuksen. Tuli unettomia öitä, kun tuskailimme, mihin sijoittaisimme satakunta oppilastamme. Kaikki eivät halua koulua naapuriinsa, mistä löytää sopivat tilat? Koko kaupungista ei löytynyt yhtään rakennusta tähän tarkoitukseen. Kun omat suunnitelmat hajoavat, on käännyttävä anomisella Taivaallisen rakennusosaston puoleen. Yllättäen rakennuksen omistaja muutti mielensä ja ilmoitti, että saammekin jäädä. Ilmeisesti rakennus oli liian huonokuntoinen edes myyntiin.

Pyysin koulumme johtajaa Dorothyä tekemään kirjallisen sopimuksen omistajan kanssa, sillä emme halunneet olla jatkuvassa epävarmuudessa siitä, kuinka kauan saamme tiloissa olla. Näin tehtiin, ja meille luvattiin 10 vuotta vuokra-aikaa, siksi meidän kannatti ryhtyä tilojen remontointiin.

Yllätyksenä omistaja antoi meille myös luvan käyttää koulun vieressä olevaa tyhjää tonttia omiin tarkoituksiimme. Tämäkin oli rukousvastaus. Dorothy oli rukoillut jostakin maapalstaa, jossa koulu voisi viljellä sekä omiin tarpeisiinsa että myyntiin tuotteita, ja näin saada varoja koululle. Mistään ei tällaista vuokrapalstaa kuitenkaan löytynyt – ja nyt se tuli ilmaisena lahjana! Tontin ainoa ongelma ovat villisiat, jotka ovat omineet sen itselleen. Siat vaeltelevat muutenkin vapaina kaduilla, ne kuuluvat kaupunkikuvaan. Nyt on vain saatava aita tontin ympärille, muuten menevät vihannekset ja juurekset sikayhteisön ruokapöytään.

imgfebandmar2016img02a.jpg
Tongan Hosea koulu on remontoitu

Ihminen katsoo ympärilleen ja ratkoo asioita sen mukaan, mitä silmillään pystyy näkemään, mutta ainoastaan Jumala näkee tulevaisuuden. Pari vuotta sitten iloitsimme, kun Hosea-koulumme valittiin Yhdysvaltojen armeijan hyväntekeväisyysprojektiin, jossa armeija kouluttaa sotilaitaan rakennustyöhön ja auttaa samalla kehitysmaita. Koulumme täytti kaikki projektin vaatimukset. Itse asiassa rakennusinsinööri sanoi sen olevan niin huonokuntoinen, että he purkavat sen kokonaan ja aloittavat alusta ja näin saamme kokonaan uuden rakennuksen. Hän huomautti, että valtion koulurakennuksissa oli tarjolla vain ikkunanpokien uudistamista ja pikkukorjauksia, joten ne eivät sopineet armeijan koulutusprojektiin. Iloitsimme, mutta liian aikaisin, sillä pian saimme kuulla ikäviä uutisia. Valintamme oli herättänyt kateutta muissa kouluissa, ja he olivat tehneet viranomaisille valituksen. Sen seurauksena Tongan ylin johto ilmoitti, että vain valtion koulut hyväksytään tähän projektiin, tai sitten ei Tonga hyväksy koko projektia ollenkaan.

Projektin johtaja pahoitteli, mutta ilmoitti, ettei hän voinut tehdä asialle mitään. Olimme pettyneitä ja mietimme, miksi meille aina käy näin. Valittelin myös Herralle tyyliin: ”Etkö Sinä nyt näe, kuinka meitä kohdellaan - tee jotakin!” mutta Taivaan konttorissa oltiin hiljaa.

Loppujen lopuksi kävi niin, että koko projekti romahti; kukaan ei saanut mitään. Ja vasta myöhemmin ymmärsin, että jos olisimme saaneet uuden rakennuksen, se olisi heti myyty ja meille olisi tullut lähtö. Tätähän rakennuksen omistaja jo jossain vaiheessa suunnitteli. Huonokuntoista rakennusta ei kukaan halunnut ostaa, ja juuri tämä koituikin meille siunaukseksi.

Kaiken kaaoksen keskellä Dorothyn poika sairastui sydänvikaan ja oli kriittisessä kunnossa sairaalassa. Jälleen Herra vastasi ihmeellisellä tavalla. Juuri samaan aikaan australialainen sydänkirurgi vieraili tongalaisessa sairaalassa hyväntekeväisyystarkoituksessa. Tongalla ei ole mahdollista tehdä vaativia sydänleikkauksia, mutta nytpä Dorothyn poika pääsi heti leikkaukseen. En todellakaan usko sattumiin, tämä oli täsmällinen Jumalan ajoitus. Olemme kokeneet Jumalan hyvyyttä runsaasti. Dorothyn poika voi hyvin, kiitos kaikille esirukoilijoille. Tämä kaikki on vahvistanut sitä, ettei koskaan kannata antaa periksi vastoinkäymisissä, vaikka kaikki asiat eivät menisi niin kuin ihminen itse suunnitteli. Herran suunnitelmat ovat paremmat.

Filippiinien kuulumisia

imgphilippinesfebandmar2016img01a.jpg imgphilippinesfebandmar2016img02a.jpg
Cabacugan srk:n mangya missio
Mangya-heimon missio tyo"

Cabacungan seurakuntamme Mindoron saarella on ahkeroinut evankelioinnissa ja
aloittanut työn alkuperäisheimon parissa alueellaan. Työ on mennyt vauhdikkaasti eteenpäin. Heimokansa on ottanut ilolla vastaan sanoman Kristuksesta. Samalla olemme tehneet avustustyötä ja keränneet vaatteita heille ja vieneet ruokaa. Yritämme kaikin tavoin auttaa puutteenalaisuudessa eläviä heimoja.

Tällainen työ on myös antanut uutta intoa uskoville ja lisännyt seurakuntaan liittyvien joukkoa. Monet ovat sanoneet, että haluavat kuulua seurakuntaan, joka julistaa evankeliumia köyhille ja tekee työtä ihan käytännön tasolla. Kaikki voivat olla aktiivisesti mukana ja antaa oman panoksensa Jumalan valtakunnan työhön.

Jumalan Sana sanoo Paavalin kirjeessä Galatalaisille: ”Ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy.” (Gal 6:9)

constructionfebandmar201601a.jpg constructionfebandmar201602a.jpg
Rakennustyö on alkanut Mamburaossa
Motellin perustuksia


Olemme myös aloittaneet Mamburaon kaupungissa motellin rakennustyöt. Työn alkaminen on lykkääntynyt, sillä olemme joutuneet odottelemaan erilaisia lupia. Nyt kaikki on vihdoin kunnossa. Rakennuksen tarkoitus on palvella koulutyötämme motellin tuloilla ja toimia tulevaisuudessa myös ammattiin valmistavana kouluna nuorille, jotka haluavat hotelli- ja ravintola-alalle. Majoitustiloja tarvitaan mm. saarelaisten käyttöön, koska kaupungissa pidetään monia valtion koulutustapahtumia ja seminaareja. Voimme siis motellin valmistuessa vuokrata tiloja tähän käyttöön ja majoittaa kursseille osallistujia. Kysyntää on. Hosean tulevaisuuden näky on tehdä työstämme itsensä kannattavaa, ettei kaikki olisi aina lahjoitusten varassa. Ja tarkoitus on, että sitä mukaa kun vanhat hankkeet tulevat omavaraisiksi, Kristuksen ilosanoma voisi levitä myös muille saarille.

Siunauksin,

Anne

anne-sign.jpg

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd