Thursday, February 20, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
17.5.2016

img17midmay2016news.jpg
UUTISKIRJE

TOUKOKUU

2016


UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

Hei, ystävä!

Tässä jälleen tuoreita kuulumisia.

TONGAN TERVEISET

Ensimmäiseksi Tongan Hosea-koulumme uutiset. Niin kuin olen aikaisemmin
jo maininnut, saimme 10 vuoden vuokrasopimuksen koulurakennuksemme omistajalta. Sen lisäksi koulu sai käyttöönsä viereisen tontin. Tarkoitus oli perustaa kasvimaa ja sen antimilla saada tuloja koululle. Tonttimaa jäi vain odottamaan muokkaamista.

 

imgtonga17may2016img01a.jpg imgtonga17may2016img02a.jpg
Tongan-koulun kasvismaan teko Koulumme työryhmä

Yllättäen koululle pöllähti paikallisen kirkon jäseniä kysymään, saavatko he tulla laittamaan kasvimaan kuntoon. Kirkon pastori oli päättänyt auttaa kouluamme, koska seurakunnan lapsista moni on saanut käydä sitä. Seurakuntalaiset halusivat tällä tavalla antaa kiitoksensa Hosea-koululle. Todella upeata, suuri kiitos tälle seurakunnalle!

Dorothy ja opettajamme olivat onnellisia, ja työn jälkeen veljet vielä rukoilivat opettajien ja koulumme puolesta. Itsekin hämmästyin, kuinka eri seurakunnista ja uskontoryhmistä tulleet ovat niin saumattomasti olleet yhteistyöhaluisia. Meillä on paljon mormonikirkon jäsenten lapsia, ja he ovat lahjoittaneet koululle nimikyltit, kun nekin puuttuivat. Pienellä koululla ei yksinkertaisesti ole ollut varoja hankkia kaikkea välttämätöntäkään. Suurimpana murheena oli tietenkin koulun remontointi kouluhallituksen vaatimaan kuntoon: kuinka tehdä remonttia, kun meillä oli rakennuksesta häätöuhka eikä varojakaan ollut? Rakennuksen omistaja muutti kuitenkin mielensä ja häädön sijaan antoi meille 10 vuotta lisäaikaa sekä vielä viereisen tontin käyttöömme. Suomesta tulivat varat remonttiin, kiitos niille, jotka avasivat sydämensä Tongalle! Kiitos myös kaikille, jotka jaksavat muistaa Tongan työtä esirukouksin, erityisesti koulumme johtajatarta Dorothyä, joka jo yli 10 vuotta on jaksanut taistella etulinjassa koulun olemassaolon puolesta.

Dorothystä voi vilpittömästi sanoa ”Jumalan nainen”. Hän jätti synnyinmaansa, Fidzi-saaret, Tongan työn tähden. Oleskelusta ei pitänyt tulla pysyvää, mutta joskus Jumalalla on yllättäviä suunnitelmia. Tongan valtio hukkasi Dorothyn passin ja kaikki tarpeelliset paperit, ja niin hän yksinkertaisesti jumittui Tongalle. Vasta viime vuonna hänelle myönnettiin uusi passi ja vapaus matkustaa, mutta silloinpa hän ei enää halunnutkaan, sillä Tongasta oli tullut uusi kotimaa. Tonga-missio on ollut kuin vuoristoradalla matkaamista, sillä sielunvihollinen on tehnyt kaikkensa ajaakseen meidät pois. Perustus on kuitenkin laskettu ja tukevasti paikoillaan. Eteenpäin mennään eikä luovuteta.

FILIPPIINIT

img17may2016img01a.jpg img17may2016img02a.jpg
Heimo kirkkomme kokous Australian lähettimme Trevor

Elämme jälleen aikaa, jolloin uusia oppilaita kirjataan Filippiinien Hosea-kouluihin. Kesäkuussa alkaa uusi lukuvuosi. Kesäloma-ajasta huolimatta opettajamme ovat olleet aktiivisia ja pitäneet oppilaille kesäkursseja. Innokkaita on riittänyt näillekin kursseille. Suurin osa opettajistamme kuuluu Hosea-seurakuntiin, ja he ovat olleet järjestämässä myös nuorten leiriä. Leiri on ollut suuri menestys.

Seurakuntamme ovat aktiivisesti mukana heimotyössä. Erityisesti haluan mainita Cabacungan seurakuntamme, joka aloitti omalla alueellaan työn mangya-heimon parissa. Seurakuntaa johtaa nuori pastori Jonathan, ja se kasvaa vauhdilla. Kirkon rakennustyöt on nyt aloitettu, sillä tähän asti seurakunta kokoontunut bambukeppien varassa heiluvan pressun alla. Tässä bambukeppikirkossa olen itsekin vieraillut. Sateella vesi liplatteli jalkojen alla ja tuuli pyöräytteli pressukatosta mihin sattui.
Tämä ei haitannut kuulijoita eikä tuntunut haittaavan Suomen-vieraitakaan. Kiitos
teille, tyttäret, että jaksoitte hymyillä, vaikka hiki virtaili poskipäillä! Kirkko sai lahjoituksena tontin, ja rakennustyöt edistyvät vauhdilla.

Australian Hosean lähetit Trevor ja Peter ovat tällä hetkellä jatkamassa Filippiinien työtä Mindoron ja Calyan saarilla, itse valmistaudun Euroopan kierrokselle, täältä tullaan jälleen Suomea häiriköimään! Jumala on siunannut runsaasti työtämme myös heimojen keskuudessa. Olen iloinnut toisenkin heimokirkkomme pastori Jeffrystä. Kun hän aloitti heimotyön, hänen vaimonsa ei hyväksynyt sitä, vaan otti eron ja lähti. Pastorimme oli epätoivonen ja masentui, sillä perhe oli hänelle kaikki kaikessa. Jumalan kutsu oli kuitenkin niin voimakkaana hänen sydämessään, että vastoinkäymisestä huolimatta hän jatkoi työtänsä. Mangya-heimon parissa työskentely vaatii todellista antautumista. Toki ymmärrän vaimoakin. Elämä alkeellisissa olosuhteissa ei ole kovin houkutteleva vaihtoehto, varsinkin kun vaimolla oli koulutustaan vastaava hyvä työpaikka kaupungissa. Nyt sain kuulla hyvän uutisen: Jumala on siunannut pastorin työtä ja vastannut hänen rukouksiinsa, vaimo palasi takaisin, eikä vain tarkkailijana, vaan innostui työstä itsekin ja on nyt miehensä työssä aktiivisesti mukana.

imgprayer17may2016img03a.jpg img17may2016img04a.jpg
Rukous missio
Lähetyssaarnaajat

Olemme myös panneet merkille, että Hosean työn kautta monet uupuneet pastorit ovat saaneet innoituksensa takaisin evankeliumin työssä. Jumala on täyttänyt heitä Pyhällä Hengellä ja antanut uuden intohimon sydämeen. Emme ole rajoittuneet kasvattamaan vain Hosea-seurakuntia, vaan innostamme myös muita seurakuntia, sillä uskovina olemme yhtä perhettä ja haluamme siunata toisiakin. Emme halua olla muitten seurakuntien kilpailijoita, vaan yritämme olla hengelliseksi siunaukseksi alueen kirkoille ja edistää niiden menestystä ja kasvua. Tämä on jo huomattu, ja kutsuja tulee eri seurakunnista, että nekin saisivat kokea osansa Jumalan hyvyydestä ja Pyhän Hengen vuodatuksesta.

Filippiineillä on pidetty presidentinvaalit, ja kansa on valinnut kovan linjan poliitikon Duterten hallitsemaan maata. Hän on luvannut mm. lopettaa korruption, karaoke-laulamiset klo 21:n jälkeen, sulkea anniskelubaarit klo 22 illalla ja hävittää rikolliset Manilasta. Davaon kaupungin pormestarina hän puhdisti kaupungin rikollisista. Davao oli yksi väkivaltaisimmista kaupungeista Mindanaon muslimisaarella. Kun Duterte valittiin pormestariksi, hän mestautti 2000 rikollista. Nyt Duterte on tehnyt liiton terroristien kanssa ja luvannut, että heidät hyväksytään eduskuntaan, jos hänet valitaan presidentiksi. Osa terroristeista käy sotaa armeijaa vastaan, ja tämä asetelma herättää paljon huolta ja kysymyksiä. Onko jälleen luvassa sotilasvallankaapaus, joita on ollut lähetystyöni aikana jo muutamia? Sen näyttää tulevaisuus..

Mindoron saaresta ja sen hallinnosta olen kuitenkin iloinnut. Saaren kuvernööri on Ramirez Sato, jonka tunnen ja jonka puolesta olen saanut rukoilla. Hän tuntee Hosean työn, ja nyt hän tuli valituksi kongressiin. Samoin Mindoron saaren varakuvernööri on tuttu mies.

img17may2016imgbuilding01a.jpg
Rakennustyö jatkuu

Mamburaon kaupungissa oli kaupunginjohtajan vaalit, ja sain rukoilla valituksi tulleen ehdokkaan puolesta. Tämä nyt valittu kaupunginjohtaja osallistui  pääkoulumme jokavuotiseen perustamisjuhlaan, samoin varakaupunginjohtaja Joel Panaligan, joka on alusta asti osallistunut Hosean juhliin ja toiminut myös koulumme johtokunnassa. Olemme aina saaneet kaupungin kokoontumishallin käyttöömme. Pääkoulumme juhlissa on noin 1000 osallistujaa, ja tällaista määrää ei koulumme tiloihin sovi. Kaupunginvaltuutettu Jenny Villar on myös ahkeroinut koulumme hyväksi ja toimii vapaaehtoisena opettajana Hoseassa. Filippiinien kaltaisessa maassa, joka on yllätyksiä täynnä, ystävät hallintopiireissä ovat arvokkaita. Erityisesti iloitsen siitä, että he tuntevat Kristuksen.

Motelli Hosea nousee hyvää vauhtia Mamburaon kaupungissa. Perustukset on tehty ja harkkotiiliä muurataan seiniksi. Tukirakenteet ovat terästä, koska Filippiineillä on jatkuvasti taifuuneita. Tonttimme on entistä merenpohjaa, siksikin rakennus tarvitsee vahvan perustuksen. Rakennuksen on tarkoitus palvella paikkakuntaa monin tavoin. Tulevaisuus näyttää, miten etenemme ja milloin rakennus valmistuu, eli miten varamme riittävät.

Siunauksin, Anne

anne-sign.jpg

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd