Wednesday, February 19, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
18.05.2015

imgmay2015news01.jpg
UUTISKIRJE

TOUKOKUUSSA

2015


UUTISKIRJE TOUKOKUUSSA 2015

Hei, ystävä!

Nyt tulee iloisia uutisia Tongalta. Aiemmin keväällä kerroin, että saisimme olla nykyisessä koulurakennuksessamme enää tämän vuoden loppuun, ja jätin asian teille rukousaiheeksi. Vaikka rakennus onkin huonokuntoinen, niin ainakin meillä on ollut edes jonkinnäköinen katto pään päällä, kun muitakaan tiloja ei kaupungista löydy.

Vähän aikaa sitten pääopettajamme Dorothy kirjoitti uutisen viimeisistä tapahtumista. Hän kertoi halunneensa selvittää omistajan kanssa tarkemmin, kuinka pitkään saisimme siis rakennusta vielä käyttää, ja kaikeksi yllätykseksi omistaja vastasi, että hän antaa meille VIELÄ KYMMENEN VUOTTA AIKAA. Pääopettajamme ei oikein tahtonut uskoa tällaista mielenmuutosta ja kysyi, saisiko tuon lupauksen paperille ja vielä omistajan allekirjoituksen siihen. Omistaja lupasi tehdä näin ja tuli muutaman päivän kuluttua virallisten papereiden kanssa Hosea-koululle. Ja siinä se sitoumus oli allekirjoituksineen! Tämä tuntuu ihan uskomattomalta: ensin meillä on edessä häätö - ja sitten yhtäkkiä kaikki onkin ihan päinvastoin. On tainnut Pyhä Henki rukousten kautta käydä pehmittämässä omistajaparin sydämiä. Ei tämä muuten ole selitettävissä.

imgmay2015newsign01.jpg
Uusi mainos kyltti kouluun

Tämän lisäksi omistaja antoi vielä koulumme vieressä olevan tyhjän tonttimaan koulun käyttöön. Mitä sillä sitten tehdään, en tiedä, mutta opettajamme ovat rukoilleet kasvimaata, jolla he voisivat viljellä omaan käyttöön jotakin ja mahdollisesti myös myydä tuotteita koulun hyväksi. Tongalla tontit tällaiseenkin tarkoitukseen ovat kiven alla, koska eri heimokunnat omistavat kaikki maat eikä niitä ole jakoon vieraille.

Tongan laki takaa heimolaisille tonttimaan, jolle he voivat rakentaa pienen majan tulevalle perheelleen. Ulkomaalaisille maata ei myydä, ja tongalaistenkin on sitä vaikea saada.

Näin ollen on ihme, että saamme maata käyttöömme peräti 10 vuodeksi. Rakentaa emme sille voi, mutta eiköhän tontille löydy järkevää käyttöä muutenkin. Ainoa puute on, että tontin ympärillä ei ole aitaa. Se on pakko rakentaa, sillä nyt tontilla majailevat sikalaumat, jotka tonkivat kaiken kasvillisuuden ulos maasta. Siat saavat Tongalla kuljeskella vapaina missä lystäävät, ja joskus niitä tulla tupeltaa kadullakin vastaan. Meikä tietty säikähti tästä tapaamisesta ensimmäisen kerran, kun pari isoa sikaa pyrki tuttavuuteen.

Nyt jo uskaltaa ajatella jonkinlaista remonttia kouluumme. Vuotava katto ainakin on saatava kuntoon. Omistaja ei tee rakennukselle mitään, vaikka se hänen vastuulleen kuuluisi. Omistajaparin taloudellinen tilanne on ollut huono. Vuokra on onneksi ollut meille edullinen.

Ensimmäinen urakka on kahden vessan rakentaminen lapsille. Koulutarkastaja vaatii tätä. Toki koululla on wc, mutta se ei täyttänyt enää tarkastajan vaatimuksia ja on suunniteltu pikemminkin aikuisille. Opettajat ovat puuhaamassa lasten vanhempien kanssa keräystä tähän tarkoitukseen, ja tänä viikonloppuna onkin ensimmäinen varainkeruutapahtuma. He jollain lailla koettavat puuhata kolikkoja kasaan, mutta en usko, että saamme tällä tavalla koko summaa kasaan. Paikallisten yritteliäisyys ja sitoutuneisuus on kuitenkin hieno asia, ja onhan se joka tapauksessa rikka rokassa.

imgmay2015activity01.jpg
Opetellaan hampaiden pesua

Pääopettajamme kertoi myös, että kaksi muuta esikoulua on joutunut lopettamaan toimintansa, ja niiden lapsia on nyt siirtynyt Hosea-kouluumme. Lopettamisen syynä ovat olleet alkeelliset olot kouluissa. Niissä ei ole ollut vessoja eikä myöskään vettä. Jos lapset ovat olleet janoisia tai jos heillä on ollut kiire ”asioille”, niin heidän on ollut pakko juosta kotiinsa. Näitä kouluja on myös syytetty siitä, että ne ovat olleet likaisia. Näin ollen Hosea-koulumme oppilasmäärä onkin yllättäen lisääntynyt - vaikka koulutarkastaja rakennuksen huonokuntoisuuden tähden nimenomaan halusi supistaa sitä tuntuvasti! Vaan mihinkäs sijoitat ylimääräiset lapset muuta kuin meidän kouluumme, kun alueen muut esikoulut sulkivat ovensa.

Kaiken kaikkiaan olen riemuinnut Herran antamasta vastauksesta koulurakennuksen suhteen. Kriittisimmällä hetkellä lohdutin pääopettajaamme, ettei Herra anna sen loppua, minkä Hän itse on alkanut. Muuta oljenkortta meillä ei ollut, johon takertua, kun oikein mustalta näytti ja tuli muutama uneton yö asian johdosta.

imgmay2015land01.jpg imgmay2015land02.jpg
Lahjatontti koulun käyttöön Toinen kuva kulma

Pieni Hosea-koulumme on jälleen saanut menestyä ja kasvaa Jumalan siunaavalla kämmenellä ja olla Kristuksen majakkana tämän maailman pimeydessä.

Kiitokset taas kerran esirukouksistanne! Niiden avulla on voitto tässäkin taistelussa saavutettu. Kiitän myös lahjoituksista Tongan koulullemme.

new book

KOHTEENA ATOLLIT

Lähetysmatkoja

Tyynenmeren saarilla

Rakkaudella, Anne

anne-sign.jpg

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd