Thursday, February 20, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
1.1.2016

img1jan2016news.jpg
UUTISKIRJE

TAMMIKUU

2016


UUTISKIRJE TAMMIKUUSSA 2016

JAANAN MATKAKIRJE PHILIPPIINEILTÄ

Sain olla tutustumassa Hosean työhön Mindoron saarella marras-joulukuun vaihteessa 2015. Olin lukenut Annen kirjoittamia kirjeitä sieltä jostakin mutta se, miten merkittävän jalanjäljen Hosea on jo jättänyt Mindoroon, avautui vasta matkan varrella vierailumme aikana Hosean saarelle perustamilla kouluilla ja seurakunnissa sekä koulujen vuosijuhlissa.

Matka oli minulle henkilökohtaisesti sukellus Jumalan ihmeelliseen rikkauteen ja maailmaan josta olin ainoastaan uneksinut. Rakastuin saaren kauneuteen, elämän yksinkertaisuuteen sekä ihmisten avoimuuteen ja sydämellisyyteen. Matkan aikana tuli todeksi raamatun paikka Joh 3:8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt." Pyhän Hengen tuuli puhaltaa totisesti Mindoron saarella ja siellä olevien ihmisten yllä.

imgjan2016img01.jpg
Koululaisten Sablayan Hosea juhla

Paikalliset järjestävät kerran vuodessa Hosean koulujen vuosijuhlan, joka alkaa paraatilla keskustan halki juhlapaikalle, näissä juhlissa saimme olla mukana kahdesti. Jälkimmäisessä lapset julistivat oman tunnustuksensa juhlan päätteeksi. Oli koskettavaa kuulla kuinka yksi oppilaista luki ulkoa lause lauseelta koulun tunnustuksen ja toiset lapset toistivat sen perässä yhdessä yleisön ja vanhempien edessä. Juhlaan oli kutsuttu mukaan kaupungin merkkihenkilöitä, jotka pitivät myös omat juhlapuheensa siitä, miten hyvää työtä Hosea tekee.


Lapset ja äidit esittivät hengellisiä tansseja, ylistivät Jumalaa laulujen ja koreografian kautta. Pyhän Hengen läsnäolo, ilo ja riemu olivat käsin kosketeltavissa. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Jumalan tuuli olisi alkanut puhdistamaan Mindoron maaperää, kun lapset ja äidit antavat parhaan kiitoksensa hänelle.


Minne tahansa menimme, siellä oli raikas ja tuore Pyhän Hengen läsnäolo. Koulujen työntekijät ja pastorit olivat antautuneita palvelemaan ja tekemään työtä Jumalalle. Riemastuttavaa oli nähdä, kuinka jokainen seurakunta palvoi ja ylisti Herraa.
Olosuhteet siellä ovat aivan erilaiset kuin meillä täällä Suomessa. Varsinkin uudet seurakunnat kokoontuvat yleensä suuremmissa tai pienemmissä majoissa, joissa on maalattia. Kylmään tottuneelle siellä kuumuus iskee päälle, (huh) punaisena kuin rapu koitat selviytyä oman mukavuusrajasi yläpuolelle, olo on kuin saunan jälkilöylyissä. Mutta eipä hätää, kun ylistys alkoi ja sydämet kääntyivät Jumalan puoleen meikäläinenkin unohti oman olonsa ja olimme avoimen taivaan alla missä kaikki on mahdollista.
Vierailimme Cabacungan Hosea srk:ssa jota johtaa Muletan pastoripariskunta, heidät siunattiin Hosean työhön vierailumme aikana. Seurakunta kokoontuu siellä vaatimattomasti kodin yhteyteen tehdyssä katoksessa. Kun kokous alkoi näin ja tunsin seurakunnan ylistyksessä ilon ja odotuksen uudesta. Sain profetian sanan heille, että tämä seurakunta on uuden viinin vuodatuksen paikka. Ihmiset tulevat tänne hakemaa uutta viiniä. He tulevat tänne koska täällä on ilo ja Herra tulee siunaamaan tätä paikkaa. Joh 2:1-8.

Gamot heimon parissa kävimme matkan loppupuolella. Siellä seurakuntalaiset olivat jo odottaneet meitä ja kuulimme, että he olivat olleet epävarmoja pääsemmekö perille, koska sateiden vuoksi tiet olivat kovin huonossa kunnossa.


Siellä kokoonnuimme kouluna toimivaan majaan, joka oli aivan tupaten täynnä odottavia lapsia ja aikuisia, osa majan ulkopuolellakin.

imgjan2016img03.jpg
Lasten juhla

Kun ihmisten ylistäessä katsoin ympärillä olevia alkeellisia olosuhteita ja näin kuinka nälkäisiä ihmiset olivat Jumalan puoleen, huokasin Jeesukselle, ehkä hieman epäuskoisenkin rukouksen; " Jeesus, etkö voisi astua alas ja siunata näitä ihmisiä!" Samassa kuulin Jeesuksen sanovan; "Minä olen jo täällä. Tämä on minun kansaani, olen omieni keskellä". Hän itse kulki lasten ja aikuisten joukossa siunaamassa heitä.

Hosean työ tarvitsee sinun rukoustukeasi ja taloudellista auttamista. Yhdellä ainoalla eurolla voi ostaa esim. sandaalit köyhissä oloissa eläville.


Siunauksin,

Jaana Jukarainen

imgjan2016img04.jpg
Slummi kylä

Hannelen ja Nean Matkakirje Philippiineiltä

Olemme todella kiitollisia, että meille mahdollistui käydä Annen ja tiimin kanssa Filippiineillä kymmenen päivän matkalla. Saimme tutustua Hosea ministryn palvelutyöhön ja iloksemme todeta, että Hosean näky on voittaa sieluja,
eikä pelkkää humanitääristä auttamistyötä. Tämä tapahtuu lasten kautta. Köyhille, slummilapsille perustetaan esikouluja, jotta he voivat oppia koululaisen taitoja ja vanhempien/ lapsen huoltajien tulee käydä seurakunnassa viikottain, jotta lapsi saa käydä esikoulua ilmaiseksi. Tämä on tuottanut hyvää hedelmää. Saimme nähdä sen omin silmin. Lapset ja vanhemmat ovat saaneet vastaanottaa Jeesuksen omaan eläämäänsä. Heidän elämälleen on tullut tarkoitus, jota ei aiemmin ollut. Vanhemmat ovat alkaneet huolehtia itsestään, perheestään ja ympäristöstään uskoontulon myötä.Vanhemmat ovat tiiviisti mukana koulun ja seurakunnan työssä. Montalban koulu ja seurakunta oli ensimmäinen matkakohde, jonne menimme. Se oli tupaten täynnä lapsia ja aikuisia sekä lämpöä riitti. Montalban seurakunnassa lapset ja aikuiset ylistivät Jumalaa sydämestään. Oli ilo katsella kuinka nämä ihmiset aidosti janosivat Jumalan ilmestymistä elämässään. Taivaanisä on siunannut heitä hyvällä pastorilla, joka oli täynnä Jumalan tulta, se näkyi hänestä.

imgjan2016img05.jpg
Vesi puhveli kyyti Seija-Ritta, Jaana ja Anne

Parin päivän kuluttua jatkoimme matkaa Mindoron saarelle, jossa olimme vajaan viikon ja kiersimme lähes koko saaren. Tutustuimme kuuteen kouluun eri alueilla sekä vierailimme seurakunnissa. Saimme nähdä, että Hosean palvelutyö on tuottanut hyvää hedelmää jokaisessa kaupungissa, jossa työtä tehdään. Jumala on johdattanut juuri oikeat opettajat ja pastorit työyhteyteen, joilla on näky slummityöstä ja sielujen voittamisesta.

imgjan2016img06.jpg
Matka Gamot heimon luokse

Vuosien ajan tehty työ toimii hienosti paikallisten voimin. Annen rooli Hosea työn johtajana on merkittävä tuki opettajille ja pastoreille. Työ, jota pastori Sonio perheineen tekee on siunaus Mindoron saarelle ja Jumala on antanut heille viisautta ja ymmärrystä johtamiseen. Pastori esitteli koulun viereistä tonttia jonne rakentavat hotellin ja tämä visio tuo jatkossa työpaikkoja sekä omavaraisuutta Hosean kristillisille kouluille. Jatkuvasti eri kaupungeista tulee pyyntöjä kristillisen koulun perustamiseksi kyliin, tämä on haaste paikallisille, sillä he eivät pysty omin varoin ylläpitämään koulua vaan toimivat lahjoitusten varassa.

imgjan2016praying07.jpg
Gamot heimo lapset rukoilevat

Matka oli erittäin antoisa, monenlaisia tunteita ja ajatuksia herättelevä. Paikalliset ihmiset, joihin tutustuimme olivat sydämellisiä. Lapset osoittivat kunnioitusta aikuisille ottaen kädestä kiinni nostaen kämmenselän otsalle. Nyt katselemme Hosea ministryn työtä aivan toisenlaisesta näkökulmasta. Matka avasi silmämme näkemään sen kuinka slummien perheet tarvitsevat Herraa elämäänsä. Me suomalaiset voimme olla antajia ja mahdollistaa sadoille, tuhansille lapsille esikoulun sekä tien Isä Jumalan rakkauteen.

Siunausta

Nea ja Hannele Reis

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd