Wednesday, February 19, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
26.03.2018

img26mar2018news01.jpg
UUTISKIRJE

Maaliskuu

2018


Rakkaita terveisiä Aasiasta ja Tyynenmeren saaristosta!

FILIPPIINIT

Filippiinien kouluvuosi päättyy maaliskuun lopussa, ja juhlan kunniaksi oppilaitamme koristavat jälleen siniset viitat ja koppalakit. Erityisesti iloitsen mangya-koulujemme lapsista. Vaikka viittoja ei kaikille riittänytkään, koulunkäynti on ollut heille saavutus. Minulle tuntematon mangya-evankelista otti yhteyden ja kertoi innostuneena, kuinka hän sattumalta eksyi heimokirkkoomme ja hämmästyi, että meillä on koulutkin lapsille.

imgmar2018img01az1.jpg
Heimolaisten koulujuhla

Hän kertoi kiertävänsä heimojen luona ja ilahtui, kun joku rakastaa heimoja niin paljon, että haluaa kouluttaa lapsia ja kasvattaa heimot tuntemaan Kristuksen. Oli kiva saada palautetta tältäkin taholta.

imgmar2018img01az2.jpg
Heimo Kylä

Trevor ja Birgit Majoinen Australiasta olivat helmikuussa Filippiineillä ja pitivät kolmannen ja viimeisen jakson opetuslapseuskurssista. Kurssi on ollut menestys, ja monet ovat osallistuneet siihen myös muista seurakunnista. Nathan Norjasta matkustaa huhtikuuksi saarelle, jolloin kaupungissa järjestetään iso evankeliointikokous. Hosean nuoret ovat ahkerasti mukana katutyössä, ja Nathan on nyt virallisesti liitetty Hosea-järjestöön työntekijäksi. Tulevaisuuden suunnitelmissa hänellä on myös evankeliointimatka Papua-Uudelle-Guinealle. Upeata, kun nuoremmat ottavat vastuuta evankeliointimatkoista ja vanha voi siirtää kapulansa seuraavalle sukupolvelle.

imgmar2018img01b1.jpg
Opetuslapseus kurssi

TONGA

Siinä, missä Filippiinien kouluvuosi jo päättyy, Tonga-saaren kouluvuosi vasta helmikuussa alkoi. Dorothy on kiireinen, sillä oppilasmäärä on lisääntynyt 102 oppilaaseen. Joukossa on valtion kouluista meille lähetettyjä oppilaita, joista 14 on lukutaidottomia ja normaalin osaamisen tason alapuolella. Nämä lapset sijoitetaan alakoulumme luokille, ja heidän ikänsä vaihtelee 8 – 10 vuoteen. Tämä tuo enemmän haasteita kuin normaalisti. Dorothy on joutunut ylityönä laatimaan opetussuunnitelmia näille lapsille ja palkkaamaan 2 uutta opettajaa entisten lisäksi. Tilat kävivät ahtaiksi, mutta yllätyksenä meille tarjottiin viereistä rakennusta koulumme käyttöön! Jumalalla oli hyvä ajoitus.Valtion koulut ovat oppilasmääriltä liian suuria, ja heikompi oppilas hukkuu joukkoon saamatta tukiopetusta. Pyynnöstä aloimme sijoittaa näitä oppilaita Hosea-kouluumme, ja tulokset olivat hyviä: homma vain alkoi toimia. Nyt meiltä kysytään jatkuvasti paikkoja tukea tarvitseville oppilaille. Uskon, että tämä on hyvien opettajien ja Kristuksen yhteistyötä, ei tämä muuten onnistuisi.

imgmar2018img01m1.jpg imgmar2018img01mz2.jpg
Tonga oppilaat
Hosea koululaisia

PAPUA-UUSI-GUINEA

Siis mitä Papua-Uudesta-Guineasta? Työhän on annettu paikallisten käsiin jo vuosia sitten! Kaiken kiireen keskellä on pakko tunnustaa, että olin jo melkein unohtanut rakkaat veljemme Papualta; he vain hukkuivat muun työn joukkoon. Nyt sieltä tuli muistustus ja kysely, mihin heidät on unohdettu ja miksi enää niin harvoin mainitsen Papuan-työstä uutiskirjeissä. Pääpastori Papualta kirjoitti: ”Oletko unohtanut, että Hosealla on yhä kirkkoja ja kouluja Papuallakin?” Papuan pojat tekevät edelleenkin hienoa työtä maakunnassaan eivätkä engalaisina kerjää mitään. He ovat hyvin itsenäisiä ja toimeliaita. Olen todella siunattu siitä, että yhteistyöhön on löytynyt alun monenlaisten vääntöjen jälkeen rehellisiä Jumalan työntekijöitä. Se ei ole itsestään selvyys Papuallakaan, joka koostuu monista erilaisista heimoista.

imgmar2018img01e1.jpg imgmar2018img01e2.jpg
Papua Uusi Guinea koulu
Papua Uusi Guinea koulun urheilu paivä

Hosean nimissä on Papualla Enga-maakunnassa siis edelleenkin viisi kirkkoa sekä kolme alakoulua ja esikouluja. Hosea-raamattukoulu myös toimii edelleenkin tehokkaasti. Veljet ahkeroivat evankelioinnissa. Lämmöllä muistelen, kuinka kerran kysyin heiltä kovin länsimaalaisen kysymyksen kommunikointiin liittyen. Ihmettelin, miten he pärjäävät ilman internetiä ja kännyköitä. Vastaus oli: Jumalan Pyhä Henki tietysti puhuu meille sekä opastaa ja neuvoo vaikkapa, mihin pitää milloinkin mennä. AUTS! Toki muistan tapauksen, jossa Hosea-pastorimme sai unessa ohjeen mennä tiettyyn paikkaan, sillä siellä kyläläiset odottavat Jumalan miehiä. Näin todella kävi: tällä paikkakunnalla kyläpäällikkö oli saanut unessa ohjeet mennä määrättyyn paikkaan heimonsa kanssa odottelemaan miehiä, jotka tulevat kertomaan Jumalasta. Jumalan tietoliikkenneväylä toimi tehokkaasti, ja heimo oli uskollisesti odotellut määräpaikassa jo päivän. Evankelistat kertoivat Jeesuksesta, ja heimo tuli uskoon. Siunatut papualaiset!

Rakkaudella ja rukouksin,

 

anne-sign.jpg

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd