Thursday, December 7, 2023
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
28.05.2022

img28may2022news.jpg
UUTISKIRJE

Toukokuu

2022


UUTISKIRJE TOUKOKUU 2022

HOSEA ON SAANUT JÄLLEEN ELÄÄ JUMALAN SIUNAUKSEN ALLA

Olemme edelleen jatkaneet terroristialueiden evankeliointia. Armeija käy terrorismin vastaista sotaa Malpalon alueella, jossa Hosea on julistanut taistelujen kestäessä Jumalan Sanaa ja jakanut ruokaa alueen asukkaille. Aseistetut armeijan turvajoukot kulkevat Hosean tukena. Jeesuksella on monenlaisia ystäviä, Hän ei katso ulkokuoreen tai henkilön kyseenalaiseen
elämään, vaan osoittaa rakkautensa kaikille ja antaa pelastuksen särjetyille sydämille.
Meidät on kutsuttu tuomaan valoa pimeimpiin paikkoihin, jotta paatuneinkin terroristi kokee pelastuksen ja murtuu muutokseen.

may2022imgn1.jpg

Armeija turvaa matkamme

Nathan julisti evankeliumia Mamburaon poliittisessa vankilassa. Sinne kuljetetaan murhamiehiä, raiskaajia ja muita rikollisia eri puolilta Filippiinejä. Heidän tuomionsa voi olla kaksinkertainen elinkautinen, sillä heidät on luokiteltu yhteiskunnalle vaaralliseksi.
Evankeliumin sana mursi kivisydämet: vangit itkivät, katuivat ja lopulta 86 vankia jätti elämänsä Kristukselle. Monet vangeista pyysivät, ettei Nathan jättäisi heitä vaan tulisi uudelleen. He kysyivät, voisiko Nathan olla heidän ystävänsä. Tämä on outo kysymys länsimaalaiselle, mutta nämä vangit tulevat usein slummeista, eikä heillä ole omaisia. He ovat yhteiskunnan ulkopuolella, jossa he ovat ajautuneet rikoksiin tai terrorismiin. Kukaan ei käy heitä katsomassa. He todellakin tarvitsevat tukea päästäkseen läpi eteen tulevista ongelmista. Onneksi pääseurakuntamme sijaitsee samassa kaupungissa kuin tämä kuuluisa vankila, joten heitä voidaan käydä katsomassa ja jatkaa Sanan opettamista.

Moni varmasti tietää, että Filippiinien presidentti on nyt Marcos, joka on aiemmin 20 vuotta hallinneen Marcosin poika. Rukoilemme, että hän saisi viisautta tehdä työnsä presidenttinä. Samoin rukoilemme, että edellisen presidentin aloittama viikoittainen Raamatun opetus armeijalle sekä poliisivoimille saisi jatkua. Hosea järjestönä on ollut valittu tähän tehtävään, joka antoi paljon tulosta. Edellisen presidentin mottona oli, että korruptio kitketään maasta pois vain Jumalan Sanan avulla, joka saa aikaan sisäisen puhdistumisen.

Covid-virus on yllättäen tehnyt paljon hyvää meille järjestönä: se on avannut mahdollisuuden julistaa evankeliumia alueille, joihin ennen emme ole terroristiryhmien vuoksi voineet mennä. Armeija ja poliisivoimat tulivat yhteistyöhön kanssamme, ja saimme heidän avullaan vapaasti liikkua karanteenienkin aikana ympäri saarta. Huono puoli oli saaren sulkeminen ulkopuolelta: ihmiset kärsivät nälkää, menettivät työpaikkansa ja koulumme siirtyivät etäopetukseen, joka köyhässä slummiyhteisössä oli usein ylitsepääsemätön ongelma opettajille. Köyhillä ei ole tietokoneita, teknisiä välineitä eikä välttämättä edes sähköä. Jos on kännykkä, alueella mahdollisesti ei signaali toimi. Selvisimme käyttämällä mielikuvitusta. Negatiivinen puoli oli myös se, ettemme pystyneet kahteen vuoteen avaamaan Hosean hotellia, jossa oli tarkoitus kouluttaa nuoria työhön ja kustantaa koulujemme menoja. Hotellimme oli suurelta osalta ilman asiakkaita, vaikka se ennen koronaa oli jo varattu täyteen.

may2022imgn2.jpg

Ruoka apua

Saaren rajat avattiin ennen presidentin vaaleja. Tuskailin, miten voisimme hotelliamme mainostaa. Yksi Marcosin puolueen senaattoreista vuokrasi sen kahdeksi kuukaudeksi vaalikampanjaansa varten, joten saimme edes vähän vuokratuloja. Tuskin aavistin siihen liittyvää siunausta; kiukuttelin vain, miksei Herra vastaa ”markkinointipyyntöihin”. Hän vastasi, mutta vähän isommalla mainonnalla kun tajusin.

Presidenttiehdokas Marcos päätti pitää vaalitilaisuuden saarellamme, koska hänen edustajansa jo oli hotellissamme. Niinpä Marcos ilmoitti pitävänsä vaalivastaanoton siellä! Häntä seurasi koko maan lehdistö ja TV-kanavat, turvajoukot ja suuri joukko kannattajia sekä saaren asukkaita. Kun Marcos kuuli, ettei hotellia ole vielä virallisesti avattu, hän halusi tehdä sen. Nauhat ja sakset tuotiin pääovelle, ja lehdistö ikuisti tapahtuman. Hotellimme tuli kerralla maankuuluksi, ja kansalaiset kuvasivat sitä ahkerasti kännyköihinsä.
Kun Herra hoitaa markkinoinnin, se on parempi kun entisen markkinointi- ja mainosammattilais-Miettisen pienimuotoiset suunnitelmat.

Kiitän sydämestäni työmme tukijoita siitä, että olemme selvinneet virusvuodet kunnialla ja pystyneet pitämään köyhän väestön hengissä. Ruuan jakelun kautta olemme tulleet tunnetuksi koko saarella ja ihmiset ovat nähneet, että elämme käytännössä Kristuksen opetuksia todeksi. Tämän kautta on syntynyt herätys, niin että kaikki seurakuntamme ovat täynnä uusia uskovia.

Myös Cabacungan uusin kirkkomme on niin täynnä, että vain ulkona on tilaa kuulijoille.
Turawan-heimo vaeltaa vuorilta asti sinne Sanaa kuulemaan. Seurakunnan tontille on rakenteilla Hosea-koulu. Saimme myös seurakunnan johtoon väkevän Jumalan naisen, pastori Celsan. Tässä on vain pieni osa tapahtumista työssämme!

Tarvitsemme jatkuvasti rukousta! Kiitos, että muistatte, työmme ei ole yhden ihmisen työtä vaan yhteistä. Yksi uskova on yksi valo, joka silti loistaa, mutta jos kaikki loistavat valona yhdessä, tämä maailma tulee kirkkaammaksi paikaksi!

Ps.112:4   "Oikeamielisille koittaa pimeydessä valkeus, armollinen, laupias ja vanhurskas."

Anne

anne-sign.jpg

 

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2023 Hosea Ministry International Ltd