Sunday, February 23, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
28.11.2018

img28nov2018news.jpg
UUTISKIRJE

MARRASKUUSSA

2018


UUTISKIRJE MARRASKUUSSA 2018

Rakkaat lukijat!

Hoseassa olemme saaneet viimeinkin kokea iloisia yllätyksiä monen saarelle iskeneen taifuunin jälkeen.

Saimme vieraita Sydneystä ja Canberrasta: Helena Pekkarisen sekä Seija Rönnebergin. Suuri kiitos Sydneyn Australian luterilaiselle kirkolle, joka lahjoitti varat lääkintämissioon juuri, kun olin ehtinyt ajatella, ettei varoja ole tähän projektiin! Manilasta tuli lääkäritiimi ja Mamburaon kaupungista farmaseutti. Hosean oma väki on koulutettu erilaisiin lääkintätehtäviin, ja työ sujui saumattomasti. Mukana oli myös kaksi hammaslääkäriä. Manilan lääketehtaalta saimme tarvittavat lääkkeet, ja Seija toi mukanaan Sydneyn lääketehtaalta vitamiinijuomia lapsille. Ne tulivatkin tarpeeseen, koska heimolapset kärsivät aliravitsemuksesta. Heimolaisille tarjottiin myös ruoat. Saimme jakoon lahjoituksena tulleita englanninkielisiä Raamattuja ja muutaman tagaloginkielisenkin. Uskoon tulleilla ei yksinkertaisesti ole Raamattuja, ja seurakuntamme kasvavat vauhdilla.

Vierailimme myös Bulalacaon alueen lukiossa. Nathan sai julistaa evankeliumia lukiolaisille, joista 80 % on mangya-heimolaisia. Oli liikuttavaa nähdä, kuinka nämä mangya-oppilaat vastaanottivat itkien Jeesuksen sydämeensä.
Nathan on jatkanut kierrosta koulusta kouluun, ja kaikki koulut ovat avoinna evankeliumille. Nathania pyydetään tulemaan kouluihin aina uudelleen, sillä tulokset ovat olleet niin huomattavia  Samoin hän sai puhekutsun saaren opettajakonferenssiin, ja monet opettajat tulivat pyytämään tilaisuuden jälkeen rukousta. Jaksan aina vain ihmetellä, mitä saarella tapahtuu!  En voi olla vertaamatta sitä länsimaiden kouluihin, joissa ovet ovat sulkeutuneet pelastussanomalta.

nov2018img1a.jpg 

Keskustelu vara kuvernööri Mindoro                       

nov2018img1b.jpg

Saarnaaminen lapsille

Ensimmäisten päivien aikana pelastui 500 nuorta lukiolaista Kristukselle, ja työ jatkuu kouluissa edelleen, samoin vankiloissa. Omaksi osuudekseni jäivät aikuiset ja lapset slummeissa. Pienten evankeliointi sopiikin mummoikäiselle paremmin. Nämä naperot ovat ihanan aitoja kommenteissaan, ja heidän kanssaan saa aitoa nauruterapiaa. Satoja lapsia pelastui taas tämänkin työn kautta. Helena ja Seija hoitivat oman osuutensa evankelioinnissa. Kiitos myös suomalaiselle Nealle, joka toimi nuorten tiimissä. Hän hoiti Manilassa Hosean osuuden hienosti ja valittamatta, vaikka joutui yhdessä vaiheessa keskelle yllätystaifuunia juuri silloin, kun hän oli saapunut Batangasin satamaan, ja jumittui sinne. Siinä oli nuorelle naiselle ilmastokokemusta!

Manilaan on syntynyt nyt kolmas Hosea seurakunta, samoin heimoalueella on aloitettu kolmas työpiste ja seurakunta.

Vietimme myös opettaja Sharon Simin häitä. Häissä oli vieraana Mamburaon kaupunginjohtaja sekä yllätysvieras. Hän kysyi minulta, tunnistanko hänet. Hän muistutti minua tapaamisestamme vankilassa, jonne oli sijoitettu poliittiset vangit ja muutama terrorstijohtaja. Mies kertoi, kuinka profetia, jonka hänelle annoin, oli käynyt toteen. Vuosia sitten hänet tuotiin vankilassa rukoiltavakseni, enkä tiennyt silloin, kuka hän oli. Herra antoi sanan Joosefista, joka joutui vankeuteen syyttömänä. Herra antoi tälle miehelle myös sanan, että hänet vapautetaan ja laitetaan korkeaan virkaan saarella. Näin hänelle kävikin vuosien jälkeen: hänet korotettiin varakuvernöörin asemaan, ja hän hallitsee jopa niitä, jotka valheella olivat hänet vanginneet. Meillä oli mielenkiintoinen keskustelu Jumalan uskollisuudesta ja hyvyydestä vaikeinakin aikoina.

nov2018img2a.jpg 

Tapaaminen kaupunginjohtajan kanssa

Upeata, miten Herra toimii! Ja Hosean työ on kantanut runsaan viljasadon. Ovet ovat meille täysin avoinna. Toki tiedän, ettei Herran työssä ole eläkeikää, mutta nuoremmilla jaloilla on helpompi vaeltaa Mindoron vuorilla ja viidakoissa. Siksi jätänkin teille rukouspyynnön, että norjalainen Nathan saisi kannatusrenkaan työhönsä viisumin saamiseksi. Itse asiassa viisumi on jo muuten myönnetty, mutta oleskeluluvan saamiseksi pitää olla varmuus elatuksesta. Tämä helpottaisi omaa työtäni Filippiineillä, ja haluan lähettää Nathanin myös Papua-Uudelle-Guinealle Hosean kirkkoihin ja kouluihin. Matkakin on lyhyempi Filippiineiltä Tyynen valtameren saarille. Nathan ei ole pyytänyt itsellensä mitään, vaan toimii samalla periaatteella kuin minäkin. Meidän on kuitenkin noudatettava maan viisumisääntöjä, että saamme olla saarella pysyvästi ja tehdä työtä. Siksi Nathan tarvitsee oman kannatusrenkaan.

nov2018img3a.jpg

Lääkintä Missio heimoille

Tässä oli vain murto-osa tapahtumista Mindoron saarella. Jumala on avannut herätyksen ovet ja koskettanut nuoria, lapsia ja aikuisia, kaikenlaisia ihmisiä ylhäisistä aina slummien asukkaisiin. Ps. 107:35:  ”Hän muutti erämaan vesilammikoiksi ja kuivan maan vesilähteiksi.”

                      

Siunauksin,

anne-sign.jpg

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd