Thursday, February 20, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
2.4.2012

image2012topa.jpg


ILOISIA UUTISIA FILIPPIINEILTÄ JA TONGALTA

Menestystä Filippiineillä

Koulumme rakentaminen edistyy aikataulussaan - huonontuneesta säästä huolimatta. Muuten sääolosuhteet ovatkin suosineet meitä koko rakennusvaiheen ajan, ja olemme välttäneet Filippiinejä riepotelleet taifuunit. Voin kuitenkin huokaista helpotuksesta vasta, kun katto on tukevasti paikoillaan ja lopullinen ulkomaalaus tehty. Rakennus näyttää tosi upealta, ja koulukkaat odottelevat jo innolla kesäkuussa alkavaa uutta lukuvuotta uusissa tiloissa.

Saavutus on sekin, että koulurakennus on noussut pystyyn täysin lahjoitusvaroin, ilman pankkilainoja. Vielä pitäisi saada aita koulun ympärille sekä viimeistelyyn tarvittava rahasumma. Kiviaita koulun ympärillä on pakollinen, koska koulu sijaitsee valtatien varrella. Varoja tarvitaan vielä noin 9000 euroa aitaan töineen ja koulurakennukseen noin 7000 euron verran, sitten tehtävä on suoritettu loppuun.

Mainittakoon, että kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan ja olemme pysyneet lasketussa budjetissa. Lopullinen hinta koululle tulee olemaan tontteineen n. 200,000,00€. Tämä raha on tullut lahjoituksina ja myynteinä ja olemme todella iloisia, että Jumala on uskonut meille näin suureammoisen projektin teidän kanssanne.

buildingapril2012a.jpg
buildingapril2012b.jpg
Koulun kattorautoja Mamburaossa Kouluamme maalataan

Monet ovat tulleet siunatuiksi kouluprojektistamme. Koulu on työllistänyt noin 30 rakennusmiestä, ja lisäksi Hosea-kalastusaluksemme antavat työtä 12 miehelle. Kalasaaliit ovat olleet runsaita. Mamburaon kaupungissa järjestettiin jopa tonnikalafestivaalit, sillä niin monet ovat tulleet siunatuiksi kalasaaliista.

Rukoilimme Pastori Sonion kanssa saalista myös niille kalastajille, jotka olivat jääneet ilman. He tulivat pyytämään rukousta nähtyään, että Hosea-alukset siunattiin merelle ja palasivat runsaan saaliin kanssa satamaan. Kalastajat ovat hyvin taikauskoisia, ja he olivat tehneet omia taikojaan, mutta ne olivat osoittautuneet tehottomiksi. Kerran jouduimme myös laittamaan yhden aluksemme kapteeneista pois, sillä vaikka mies oli uskossa, hän ei ollut luopunut taikauskoisista traditioistaan.

Pastori Sonio ihmettelikin, miksi tällä aluksella ei saatu kaloja, ja silloin yksi miehistöstä kertoi kapteenin puuhista. Sen jälkeen toinen mies asetettiin kapteeniksi. Uusi kapteeni toimi Jumalan lakien mukaisesti, ja siitä lähtien on tämä Hosea-alus saanut runsaita kalasaaliita eikä koskaan ole palannut tyhjänä satamaan. Taikausko palvelee pimeyden asioita. Emme voi palvella kahta herraa.
Jumala on tarkka yksityiskohdista.

Koulussamme oli jälleen lukuvuoden päättäjäisjuhlat, jotka järjestettiin kaupungintalolla. Koska lapsia oli niin paljon, jaoimme heidät kahteen juhlaryhmään. Juhlat kestivät kaikkiaan klo 9.00–18.00, ja kaupungin edustajia oli kunniavieraina.

photoapril2012a.jpg
photoapril2012b.jpg
Lukuvuoden päätösjuhla Oppilaiden esitys

Uusi lukuvuosi alkaa kesäkuussa ja uusien oppilaiden sisäiänkirjoittautuminen sitä ennen. Koulumme tarjoaa työpaikan monille opettajille. Olemme saaneetkin opettajista parhaimmat, sillä niin loistavasti he ovat suoriutuneet – valittamatta, usein ahtaissa tiloissa ja vailla nykyaikaisia mukavuuksia. Monsuunisateiden aikaan vettä ei ole tullut vain ulkona vaan valitettavasti myös sisällä koulurakennuksessa. Me kaikki odotammekin innolla uusiin, parempiin tiloihin siirtymistä. Kaikista ongelmista huolimatta oppilaamme ovatkohonneet saaren parhaiksi oppimistuloksissa.

Tongan terveisiä

Myös Tonga-saaren koulumme on tullut suosituksi hyvien oppimistulosten ja oppilaissa tapahtuvien muutosten tähden. Dorothy opettajineen on tehnyt mahdottoman mahdolliseksi. Tongan koulussamme on esikoulu ja alakoulun 1-2 -luokat sekä yli 90 oppilasta. Suurin ongelmamme on tilojen ahtaus. Tarvitsemme kipeästi uuden, oman koulurakennuksen ja olemme rukoilleet siihen Herran suosiota.

Viime vuoden loppupuolella alkoikin tapahtua. Saaren kuvernööri teki yllätysvierailun kouluumme, oli tyytyväinen näkemäänsä ja lupautui auttamaan. Asiat ovat menneet vauhdilla eteenpäin. Kuvernööri on järjestänyt tapaamisen Uuden Seelannin edustajien kanssa, joiden tehtävä on jakaa avustuksia Tongan kouluille. Kuvernööri suositteli Hosea-kouluamme tähän tarkoitukseen. Jumala on näin osoittanut suosiotaan meille ja vastannut rukouksiin. Vuosien aikana olemme kokeneet monenlaisia myrskyjä, mutta aina selvinneet luottamalla Jumalan suunnitelmiin. Kun Hän antaa tehtävän, Hän vie sen myös päätökseen.

Uskovaa verrataan kotkaan. Kotka rakastaa myrskyä. Kokemus on opettanut kotkaa lähestymään vastatuulta oikeasta kulmasta, sillä oikea kulma tuulessa kohottaa kotkan korkeammalle. Mikään vastustus ei tule tiellemme Jumalan tietämättä. Kun kohtaamme haasteet niin kuin kotka, opimme lähestymään myrskyä oikeasta kulmasta ja nousemaan seuraavalle tasolle Jumalan suunnitelmissa.

Olen suuresti kiitollinen jokaiselle esirukoilijalle, lahjoittajalle ja kaikille niille, jotka sydämestään ovat mukana näiden lasten lähetystyössä. Se on tuottanut jo hyvää hedelmää.

Kiitoksin,

anne-sign.jpg

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd