Sunday, July 12, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
30.07.2018

img31jul2018news01.jpg
UUTISKIRJE

Heinäkuu

2018


TAIFUUNIT RULLASIVAT MINDORON SAAREN YLI

FILIPPIINIT

Jotta elämä ei kävisi liian yksitoikkoiseksi, heinäkuu Mindoron saarella oli täynnä yllätyksiä.

Suurin niistä oli monen taifuunin sarja, ne iskivät suoraan saaren hallintokeskukseen Mamburaon kaupunkiin. Hengellisesti tämä ei ollut yllätys, sillä Mamburaon kaupungissa herätyksen tulet ovat leimunneet voimakkaimmin.

Toki taifuunit vaikuttivat koko saaren alueella, kuten myös massiiviset tulvat. Aroman kylä, joka on osa Mamburaon kaupunkia, peittyi veden alle, eikä meidän Aroman Hosea-koulummekaan säästynyt. Siinä missä muista mökeistä näkyivät vain katot, vesi nousi koulurakennuksen puoliväliin tehden isot vahingot koululle. Kaikki kalustus ja materiaali sisätiloista tuhoutuivat.

imgjul2018img01aztop.jpg

Tulva myös vahingoitti Sablayanin sekä St. Cruzin Hosea-kouluja. Pääkoulumme Mamburaossa selvisi ilman vahinkoja ja toimi evakuointikeskuksena koulukkaillemme. Monet vanhemmista ajattelivat, että traumatisoituneille lapsille tuttu ympäristö on parempi kuin kaupungin virallinen evakuointikeskus. Saimme myös sairaita hoidettavaksi: esimerkiksi yksi nuori poika kantoi isänsä koululle. Isä on sokea ja avustettava, poika syöttää ja vaihtaa isälleen vaipat. Poika joutui jättämään isänsä tähden myös koulunkäyntinsä, koska isällä ei ole muita huoltajia. Nyt he menettivät myös kotinsa, näin toki on käynyt monille muillekin.

Aroman koulumme opettajan Daisyn koti tulvi myös. Evakuoinnin keskellä toinen Daisyn lapsista katosi, nuorempi lapsi oli Daisyn käsivarrella. Koulumme opettaja Danilo lähti etsimään lasta ja löysi hänet kaupungin evakuointikeskuksesta; kun ihmisiä evakuoitiin kiireesti kuorma-autoihin tulvaveden noustessa, joku oli nostanut Daisyn pojankin autoon muiden mukana.

Monet ovat etsineet koulultamme myös hengellistä turvaa ja halunneet uudistaa uskonsa Jumalaan: näin taifuunit ovat saaneet aikaan myös hengellistä herätystä.

imgjul2018img01a1wt.jpg imgjul2018img02a1wt.jpg

Myrsky tuhosi 40 kalastusalusta ja ihmiset menettivät ainoan elantonsa, myös moni koulukkaittemme isistä. Heillä ei ole varoja rakennella uusia aluksia, joten heillä ei ole enää toimeentuloa eikä kotia, ja maallinen omaisuus on tuhoutunut. Suurin Hosea-kalastusalus on toiminut saaren toisella puolella Mangyan-heimopastorimme käytössä, ja se säästyi näin vahingoilta.

Hosean seurakuntalaiset keräsivät keskuudestaan vaatteita evakkoperheille. Ehdimme sentään viedä ruokakuljetuksen heimoalueelle, johon taifuuni iski ensin. Toinen ja kolmaskin taifuuni rynnivät ensimmäisen myrskyn perässä, ja kohta valtatie olikin veden ja mutavyöryjen peitossa. Myrskyn voimasta kertoo myös se, että Mamburaoon johtavan sillan raskaat siltabetonipalkit sortuivat mereen.

Rankkasateet jatkuvat saarella, Sablayanin kaupunki on nyt tulvavuorossa. Koulu, jossa Nathan julisti Evankeliumia ja 2400 oppilasta tuli uskoon, joutui myös tulvan alle. Ihmiset saarella ovat peloissaan ja pyytävät rukousta puolestaan. Aluehallitus antoi määräyksen evakuoiduille pysyä edelleenkin Hosea-koululla, koska rankkasateet nostavat tulvaveden pintaa.

imgjul2018img03a1wt.jpg

Sääennusteet lupaavat lisää pahoja uutisia elokuun 4.-8. päiville: uusi taifuuni on tulossa saarta kohti.

Hosea on joutunut ruokkimaan evakot, heitä on koulu täynnä, eikä ole muutakaan majoituspaikkaa. Opettajat ja Hosea-väki ovat pakanneet sardiineja ja riisiä ensiavuksi myös niille koulukkaiden perheille, joiden majat ovat vielä osittain pystyssä, mutta mudassa.

Mitä tapahtuu tulvien jälkeen? Elämä jatkuu, koulut on remontoitava ja koulukkaat syötettävä. Riisin tarjoaminen hädänalaisille on vain ensiapu, ja ruokasäkin pohja alkaakin jo näkyä. Tähän mennessä tulleilla lahjoituksilla olemme saaneet ruuan pääkoululla oleville evakoille.

Jotain hyvääkin tapahtui kaaoksen keskellä: Jumala teki ihmeen uskovan veljen riisipellolle. Hän sai pellon rukouksessa lahjaksi Herralta, koska ruokkii pellon antimilla mangyan-heimoja. Pelto sijaitsee alavammalla paikalla kuin muut ympäröivät riisipellot, joten tämä tiesi pellon joutumista veden alle.

imgjul2018img04s1wt.jpg imgjul2018img05s1wt.jpg

Uskova veljemme meni pellolle rukoilemaan sadon palastumista, sillä riisi on kaikkialla kypsää sadonkorjuuseen. Jos riisi lakoaa veteen, sen valmiit riisinjyvät mädäntyvät heti. Taifuunit pyyhkäisivät peltojen ylitse ja taittoivat riisin varret kumoon tulvaveteen kaikkialla, mutta tämän uskovan pelto oli yhä kunnossa! Riisin varret seisovat uljaana pystyssä merkkinä kaikille Jumalan tekemästä ihmeestä, kun taas ympärillä olevat riisipellot olivat täysin maassa ja tuhoutuneet. Uskon rukouksessa on voima!

Tämä riisipellon ihme taltioitiin myös maan mediaan: TV-asemat kävivät filmaamassa pellon, joten näin Jumalan Sana levisi koko maahan uutiskanavien kautta, koska inhimillisesti tällainen ei ole mahdollista.

Kiitän jokaista lahjoittajaa ja kiitos, kun muistatte rukouksin meitä, etenkin traumatisoituneita pieniä lapsia! En tiedä, kuinka moni teistä on kokenut taifuunin voimia, mutta sitä ei voi sanoin kuvailla.

Siunauksin, Anne

 

anne-sign.jpg

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd