Wednesday, February 19, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
6.10.2018

img6oct2018news.jpg
UUTISKIRJE

Lokakuu

2018


UUTISKIRJE LOKAKUUSSA 2018

Terveiset teille, rakkaat uutiskirjeen lukijat!

Asioita tapahtuu Aasian alueella tiheään tahtiin, mutta kerronpa nyt lyhyesti viimeisimmät tapahtumat.

Moni on varmasti uutisista seuraillut Filippiinien myrskyjä, saimmehan jo neljännen taifuunin kärsittäväksemme. Tämä taifuuni oli suurempi kuin edelliset, Mangkhut-niminen super-hirviö. Se puski eteenpäin 285 km:n tuntivauhdilla suoraan saartamme kohti, ja sen leveys oli 900 km. Tuon alle kun jäisi, menisi se loppukin, mikä edellisissä taifuuneissa jäi tuhoamatta. Ihmiset olivat traumatisoituneita ja peloissaan. Heitä oli keräilty evakuointikeskuksiin, ja yksi niistä oli Mamburaon kaupungissa sijaitseva pääkoulumme.

imgoct2018imga01tl.jpg

Mitä muuta voi tehdä tulevan tuhon edessä kuin rukoilla, että Herra muuttaisi taifuunin kulkusuuntaa ja että säästyisimme pahimmalta. Kuvitelkaa itse tilannetta, jossa olisitte kokeneet jo kolme taifuunia! Neljättä ei vaan enää pysty ottamaan vastaan, ei henkisesti eikä fyysisesti.

imgoct2018imgl01tl.jpg

Se, mikä ihmisen silmin näyttää mahdottomalta, on Jumalalle mahdollista. Evakot odottivat hiljaisuudessa, koska myräkkä alkaa. Taivas oli oudon pimeä, hiljaista sadetta, niin kuin aina ennen ”lopullista räjähdystä”. Odottaminen on kaikkein tuskallisinta. Ja yhtäkkiä kaikki olikin ohitse: päivänvalo muuttui normaaliksi, miten tässä näin kävi, missä taifuuni… säästyimme! Kiitos, ystävät, rukouksista, ne olivat tehokkaampia kuin supert-taifuuni. Jotakin tapahtui viime metreillä taifuunille, ja se säästi meidät tuholta. Rukouksen voiman epäilijätkin ymmärsivät. Jumalan käsi oli suojanamme. Sääkartta näytti ihan toisenlaisen kuvan, jonka mukaan olimme aivan Mangkhutin siipien alla. Miten tämä kaikki oli mahdollista! Taifuuni aiheutti saaren puolivälissä toki tulvia ja Sablayanin kaupunki tulvi taas kerran, mutta Hosea-koulumme pysyi kuivana. Super-taifuunin iski lopulta Filippiinien pohjoisosaan.

imgoct2018imga01mf.jpg  imgoct2018imgb01mf.jpg

Raamattua lapsille kodeissa                                              Opettajat ulkolähetystyössä

Opettajien ja nuorten tekemä ulkolähetystyö on tuottanut tulosta.

On sydäntä lämmittävää kokea, kuinka lapset syrjäisiltä alueilta tulevat raamattuopetukseen, vaikka matka on heille pitkä ja usein vaikeakulkuinen. He taivaltavat puskissa ja viidakkopoluilla, jotka sateella ovat upottavan mutaisia, ja he kiipeävät muurien ja aitojen ylitse - ja ovat aina ajoissa.

Manilan / Montalban alueella Hosea seurakuntamme kasvaa niin ikään. Pääkirkko tällä alueella aloitti toisen seurakunnan ensin lapsille, mutta nyt aikuisetkin ovat jo mukana. Se on kotikirkko, ja tilat ovat käyneet ahtaiksi, sillä niin paljon on tulijoita taloon. Kuka vielä sanoo, ettei lapsityö kannata! Näin Sana etenee ja ihmisiä tulee uskoon.

Majatalomme valmistuu marraskuussa. Meiltä puuttuu vielä ilmastointilaitteet, sähkömuuntaja, huonekalut… niihin tarvitaan ihme. Uskossa aloitettu massiivinen urakka toteutettiin ilman pankkilainoja tai velkoja. Herra jälleen kerran todisti, että kun Hän antaa homman, Hän vie sen myös päätökseen.

imgoct2018imgb01h.jpg

Hosea hotelli sisä kuva

Tongan koulumme pärjäävät upeasti. Oppilaamme tekivät tutustumisretken radioasemalle ja moniin muihin kohteisiin. Huippuna oli vankila, jossa koulukkaat lauloivat vangeille ja rukoilivat heidän puolestaan. Näin evankeliumi menee eteenpäin pimeimpiinkin paikkoihin.

imgoct2018imgae01.jpg           imgoct2018imgba01.jpg

Opintomatka Tongan koululaisilla             Lapset Evankelioivat vangeille

Kaikissa kouluissamme evankeliumi on niin opetuksessa kuin käytännössäkin ykkösasia. Kristilliset koulumme ovat nimensä mukaisia, Raamattuun perustuvia. Siunauksena on koulujemme akateeminen menestys. Näin Herra vastas suosiolla, kun annamme kaiken kunnian Hänelle.

En halua unohtaa myöskään Papua-Uuden-Guinean työkenttäämme. Sekin on mennyt hienosti eteenpäin, ja suljen siellä olevat koulumme ja seurakuntamme teidän esirukouksiinne.

Siunauksin rakkaat ystävät,

 

anne-sign.jpg

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd