Thursday, December 7, 2023
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
6.10.2021

img6oct2021news.jpg
UUTISKIRJE

Lokakuu

2021


UUTISKIRJE LOKAKUU 2021

Kiitos teille jälleen kerran, rakkaat ystävät!

Olemme kokeneet Filippiineillä runsaasti siunauksia, huolimatta Covid-19:sta. Avustusjärjestönä olemme liikkuneet paikasta toiseen sekä armeija että poliisivoimat apunamme. Olemme saaneet ruuanjakelun yhteydessä jakaa evankeliumia myös sellaisille alueille, joissa emme normaalisti käy. Toki turvanamme on Jumala, mutta meillä on apunamme myös armeijan asevoimien tuoma näkyvä turvallisuus.

Avasimme Cabacungan -nimisellä paikkakunnalla seurakunnan. Hosea-väki jännitti, tuleeko sinne ihmisiä. Huonoon kuntoon päässyt rakennus on remontoinnissa. Ensimmäisenä aloitimme lapsista: jaoimme ruuat heille. Lapsia tuli runsaasti paikalle, ja pian sana kulki eteenpäin. Sali täyttyi kokouksessa aikuisista. Nathan lahjoitti saliin tuolit, mutta nyt niitä tarvitaan jo lisää, sillä seurakunta on täynnä! Myös alueen ympäristön heimoista kerääntyi uteliaita katsomaan, mitä siellä tapahtuu.

oct2021imga1.jpg

Heimo koulumme oppilaita

Kolmannessa kokouksessa sisään tuli heimomiehiä, jotka ujosti kysyivät, saisivatko hekin pelastua ja liittyä Hope-vuorella olevaan kirkkoon. Siis mitä? Ihmiset tulevat pelastumaan ilman tulikiven katkuisia saarnoja! Olemme kuin Jumalan näkymätön magneettikenttä, joka vetää sieluja pelastukseen. Jaoimme ruokapakkaukset myös alueen vanhuksille. Heille ei ole tarjolla vanhainkoteja tai sosiaalihuoltoa, vaan ihmiset ovat koronan ja karateenien tähden työttömiä ja vailla toimeentuloa. Sali täyttyi myös seuraavina sunnuntaina lasten kokouksessa ääriään myöten.

Sablayanin kaupungissa työskentelevä Hosea-opettaja otti huostaansa kaksi katulasta, vaatetti heidät ja pitää heille yksityisiä oppitunteja. Kaupunkilaiset kuulivat tästä ja alkoivat lahjoittaa vaatteita ja kaikkea muuta tarpeellista pojille. Näitä lapsia olisi muitakin, mutta ei meidän kapasiteettimme riitä. Pitäisi olla jokin orpokoti heille, mutta miten sellaisen pystyisi järjestämään?

oct2021imga2.jpg

Uusi opettajamme heimo koulussa

Saarella on voimassa karanteenit, mikä vaikeuttaa opettajiemme työtä, koska koulun 300:sta oppilaasta vain osan saa ottaa pääkoululle. Siinä on sitten yritettävä pitää etäkoulua oppilaille, joista monilla ei ole tietokonetta majoissa, tai edes sähköä. Materiaalit on kopioitava paperiversioiksi jokaiselle koulullemme, ja niinpä yksi kopiokone jo hajosi.

Hope-vuoren heimokoulumme toimii normaalisti. Se sijaitsee niin vaikeassa maastossa, ettei viruskaan sinne jaksa livahtaa. Entinen opettajamme väsyi vuorikiipeilyyn ja lähti. Jumala vastasi rukouksiimme, ja saimme nuoren, energisen opettajan tilalle. Tähän tehtävään ei ole hakijoita; sadeajat ovat pahimpia, sillä silloin saa raivata polkua viidakon läpi ylös vuorelle. Perillä toki odottaa innokkaita oppilaita kaikista ikäluokista, jopa aikuisia. Tässä koulussa meillä on myös aamuruokailu. Heimon naiset on opetettu laittamaan ruokaa oppilaille Hosean antamista tarvikkeista. Isot metallipadat ja riisisäkit on raahattu vuorelle hartiavoimin.

oct2021imga3.jpg

Hosean ruuanjakelu

Pääkirkkomme Mamburaossa on jo täyttynyt uusista jäsenistä, ja myös yläkerran parvi on otettu käyttöön. Tähän tuovat lisänsä myös uskoon tulleet armeijan sekä poliisien edustajat, jotka ovat satoa pastori Sonion pitämistä Raamattutunneista. Sonio on valtion kutsumana ollut konferenssipuhujana näille viranomaisille, kun presidentti Duterte oli antanut määräyksen, jonka mukaan Jumalan Sanan kautta ihmisen sydän puhdistuu. Sekä armeija että poliisit ovat olleet innokkaasti Hosean työssä mukana. Tämä hyvien töiden tekeminen tuo heille myös hyvää mainosta siten, etteivät he ainoastaan jahtaa rikollisia tai saarella olevia terroristeja, vaan pitävät huolta myös ihmisten hyvinvoinnista. Suuri kiitos kuuluu näille viranomaisille!

oct2021imgna1.jpg oct2021imgna2.jpg
Katulapsi josta Hosea pitää huolta Toinen Hosean katulapsi

Kiitokset esirukoilijoille ja lahjoittajille, Nathanille, opettajille ja pastoreille: vaivannäkönne ei ole turhaa. Siunaan teitä; työ ei ole minun vaan päämäärä on yhteinen, jotta sato saadaan sisälle.

Tee mitä voit, siitä mitä sinulla on, siellä missä olet (Theodore Roosevelt )

” Do what you can, with what you have, where you are.”

 

Siunauksin, Anne

anne-sign.jpg

 

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2023 Hosea Ministry International Ltd