HOSEAN KESÄKUUN UUTISKIRJE 2024

Hosealle on avautunut aivan mahtava uusi lähetyskenttä, joka kattaa 178 000 ihmistä! Filippiinien koulujen johtaja allekirjoitti sopimuksen Hosea Ministryn kanssa evankelioida 362 valtion koulua. Meillä on vapaus mennä näihin kouluihin niin kuin haluamme, niin usein kun haluamme. Koulu kutsuu koolle silloin kaikki oppilaat evankeliumin kuulemiseen, rukoukseen ja ylistämiseen. Teemme myös yhteistyötä valtion kanssa aliravitsemuksen ja erityisesti köyhyyden voittamiseksi. Olemme tehneet vuosia kouluevankeliointia, mutta vain niissä kouluissa, joihin olemme saaneet kutsun. Kaikkien koulujen avautuminen oli hieno yllätys!

Hosea koululaisia

Nathan on ahkeroinut vankiloissa. Maassa on paljon nuoria vankeja, ja Nathan on nuoren ikänsä vuoksi ollut todella suosittu julistaja. Nyt Hosealle on avautunut myös niitä vankiloita, joihin ei yleensä julistajia ole päästetty. Tällaisia ovat mm. ne vankilat, joihin terroristit ovat suljettuina. Vangit elävät melko surkeissa oloissa, ja siksi Hosea on jakanut heille myös ruoka-annoksia ja antanut apua mahdollisuuksien mukaan. Mamburaon kaupungin vankilassa oli myös nuori NPA-terroristijärjestöön kuulunut nainen, jolle Nathan julisti pelastussanomaa. Nainen alkoi itkeä ja hän kertoi, kuinka vankila on ollut hänelle todella kova kokemus. Hän katui terroristiksi ryhtymistään ja sitä, että jätti vanhempansa ja opiskelunsa. Hän kertoi joutuvansa olemaan koko elämänsä vankilassa. Filippiinien vankilatuomiot ovat pitkiä, ja siellä voi saada jopa kaksinkertaisen elinkautistuomion. Terroristeille tuomiot ovat vielä kovempia.

Olemme jatkaneet ruoka-avun jakamista. Tämä toimintamuoto on ulottunut kaikkein syrjäisimmille ja ennen tavoittamattomille alueille, joissa ihmiset eivät ole kuulleet evankeliumia, ja he myös ovat aliravittuja. Tuossa vuoristossa tarvitsemme edelleenkin armeijaa turvajoukoksi, koska pioneerialueemme on terroristien asuinpaikka.

Tällaisella alueella Hosea-tiimi tapasi erään nuoren pojan, joka on yksi monista sadoista vuoristoalueen lapsista. Kukaan ei itse asiassa tiennyt, missä poika asuu. Hän kävelee 4-5 tuntia vuoristossa päästäkseen alkeelliseen kyläkouluun. Hän omistaa vain yhden T-paidan ja shortsit. Poika kertoi, ettei hänellä ole joka päivä syötävää. Muut lapset kertoivat, että hän pyydystää ruuakseen käärmeitä ja pieneläimiä, jos sellaisen onnistuu saamaan kiinni. Mangya-heimolaisilla on tapana paistaa nuotiolla rottia ja käärmeitä, erityisesti silloin, kun muuta syötävää ei ole. Hosea aikoo aloittaa tällä alueella myös avustustyön, johon kuuluu ruuan ja vaatteiden jako evankeliumin lisäksi. Moni lapsi joutuu elämään väkivaltaisessa kodissa ja ympäristössä. Aiomme perustaa alueelle seurakunnan ja pitää erityisesti lapsista huolta sen mukaan, kuin meillä on varoja.

Tarinan heimo koululainen

Lähetyskohteistamme Tongaa on koeteltu maanjäristyksellä. Tongalla on ollut jatkuvasti järistyksiä sekä tulivuorenpurkaus ja tsunami, mainitsen vain muutaman näistä Tongaa kohdanneista onnettomuuksista. Taivaallisen Isämme ihme on se, että vaatimaton Hosean koulurakennus on aina säilynyt ilman vahinkoja jopa taifuuneissa! Rehtorimme Dorothy on jaksanut urheasti taistella kaikkien katastrofien keskellä.

Papua-Uudella-Guinealla oli massiivinen maanvyörymä, joka osui meidän lähetysalueellemme Enga-nimiseen maakuntaan. Yli 2000 ihmisen pelätään kuolleen, kun kokonainen kylä hautautui maanvyörymään. Tämä tapahtui aamuyöllä, kun ihmiset olivat nukkumassa majoissaan. Toista maanvyörymää on odotettu alueelle. Hosealla on Engassa seurakuntia.

Hosean työ on usein pioneerityötä, uusien mahdollisuuksien alueita, niin kuin Paavali totesi.

Room. 15:21 ”..Ne joille ei ole julistettu hänestä, saavat hänet nähdä ja jotka eivät ole kuulleet, ne ymmärtävät. ” Pioneerit avaavat tien, josta toiset voivat jatkaa eteenpäin.

Siunauksin,

Anne

Return to front page: Etusivulle