Thursday, December 7, 2023
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
13.07.2022

img13jul2022news.jpg
UUTISKIRJE

Heinäkuu

2022


HOSEAN UUTISKIRJE HEINÄKUU 2022

Heippa jälleen!


Iloisia uutisia Hosean Filippiineiltä: Malpalon NPA-terroristialueelle syntyi Hosea-seurakunta! Evankeliumin työtä on tehty kuukausia alueella armeijan tukemana, koska siellä on jatkuvia taisteluja. Malpalon ensimmäiseen kokoukseen uskalsi tulla paljon väkeä, ja n. 800 ihmistä halusi antaa elämänsä Kristukselle. Tämän jälkeen sinne haluttiin seurakunta, joka on nyt perustettu. Kirkkorakennusta ei ole, vaan kokouksia on pidetty puun alla. Viikon raamattutunnit pidetään erään uskovan kotona, ja hänen perheensä kantaa vastuun niistä.

Pitkän koronarajoitusajan jälkeen saimme luvan järjestää koululaisille päätösjuhlat. Presidentti Marcos ilmoitti myös, että normaali koulu voisi alkaa marraskuussa. Etäopetus on kouluille rasittavaa, ja lapset kaipaavat tavallista koulunkäyntiä ja kavereitaan. Etäopetus ei onnistu varsinkaan slummeissa niin kuin viranomaiset ajattelevat. Bambumajoissa ei ole tekniikkaa eikä sähköä, ja kaupunki kärsii myös sähkökatkoksista. Kännyköiden signaalit eivät toimi, toisaalta asukkaat voivat ostaa aikaa vain viestittämisiin; paikallisilla on monenlaisia ongelmia, joita valtion viranomaiset Manilan norsunluutornissa eivät tajua.

jul2022imga01.jpg

Malpalo kokous puun alla

Opettajamme ovat tehneet massiivisen työn ja käyttäneet mielikuvitusta siihen, että homma saatiin pyörimään ja kaikki valtion pakolliset testit suoritettua. Näistä tulisi jo oma komediakirjansa! Nyt kun rajoituksia on vähennetty, järjestimme kunnon päättäjäisjuhlat. Ainakin ne jäävät lapsen mieleen positiivisena tapahtumana. Opetustyön ohella opettajat ovat tehneet myös jatkuvaa evankeliumin työtä saarella. Koulut joutuivat tekemään monia muutoksia luokkiin ja rajoittamaan oppilasmäärää. Oli rakennettava yksittäiset pulpetit turvavälein, mikä tuntuu oudolta, koska slummeissa lapset asuvat ja leikkivät vieri vieressä. Kuitenkin lapset ovat säästyneet koronavirukselta.

jul2022imga02.jpg

Loppututkinto juhlat Koulussa

Pastori Sonio on jatkanut raamattutunteja poliiseille kerran viikossa, ja nyt toinenkin poliisiosasto
on pyytänyt virkailijoilleen vastaavia raamattutunteja. Opetuksessa on jo ennestään ryhmät
kolmelle eri poliisijaostolle. Presidentti Marcos jatkaa edellisen presidentin Duterten myötävaikuttamaa raamattuohjelmaa sekä armeijalle että poliiseille, koska siitä on saatu hyviä tuloksia.

jul2022imga03.jpg

Poliisien Raamattu opetus

Hosean seurakunnat kasvavat vauhdilla, samoin Cabacungan kirkkomme viereen rakennettu koulu on lähes valmis. Turawan-heimo käy uskollisesti vuorilta tässä seurakunnassamme. Saari on ollut vapaa covid-viruksesta jo vuoden; uskon, että teidän esirukouksenne ovat tehneet kaiken mahdolliseksi! Mindoron saari on päässyt vähällä verrattuna Manilaan.

Terroristisodassa armeija on Mindoron saarella voitolla. Kerroin jo viime kirjeessäni, että sotilaita on tullut uskoon, mutta heidän parissaan tehtävästä työstä en voi enempää kertoa. Jumala on ihmeitä tekevät Jumala: kun valo tulee pimeyteen, pimeys joutuu pakenemaan.

Muistakaa rukouksin Tongan Vava’un Hosea-työtä! Saarella on ollut paljon vastoinkäymisiä tulivuorenpurkauksen jälkeen. Korona, tuhkarokkoepidemia, sikainfluenssa ja ruuan puute, tässä muutamia. Johtajaopettajamme Dorothyllä on moninkertainen urakka kaikkia näitä vitsauksia vastaan, joita Tongan saaret ovat kokeneet.

Kiitos teidän rakkaudestanne Hosean työtä kohtaan, Psalmi 112: 4 ”Oikeamielisille koittaa pimeydessä valkeus”
”Light arises in the darkness for the upright. He is gracious and compassionate and righteous.”

Anne

anne-sign.jpg

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2023 Hosea Ministry International Ltd