Sunday, February 25, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
14.01.2023

img14jan2023news.jpg
UUTISKIRJE

Tammikuu

2023


UUTISKIRJE TAMMIKUU 2023

Siunattua alkanutta uutta vuotta 2023!

Olemme kokeneet monenlaista lähetystyössä viime vuoden aikana, samoin sekä negatiivisia että positiivisia yllätyksiä, kun työmme tiellä hetkittäin tuntui olevan kuin seinä edessä.

Nathan vietti joulukuun Mindoron saarella. Hän sai Filippiinien armeijalta kunniapalkinnon, jonka luovutti yksi armeijan kenraaleista. Palkinto myönnettiin yhteistyöstä armeijan kanssa Itä-ja Länsi-Mindorossa, jossa armeijan sotilaat ovat turvanneet Hosean työkentän ja kulkeneet Hosea-tiimin kanssa. Ilman tätä erityisoperaatiota työ terroristialueilla eli olisi onnistunut. Nathan sai myös kunnian jakaa mitalit Hosean kanssa kulkeneille kommandosotilaille. Edellisellä evankeliointikierroksella tiimimme joutui lähtemään pakoon terroristien yllätyshyökkäyksen vuoksi, mutta joulukuussa tehtiin toinen yritys, ja evankeliumin työ onnistui.

jan2023img01a.jpg

Nathan sai kunniapalkinnon armeijalta

Tällä tavalla olemme valloittaneet uudet alueet evankeliumille ja jakaneet ruoka- sekä lääkintäapua tarvitseville. Näin syntyi myös terroristialueelle nimeltä Malpalo uusi Hosea-seurakunta, kun aloitimme ruoka-avun ja kokoukset lapsille. Vähitellen myös aikuiset ja nuoret tulivat mukaan, ja siten syntyi kasvava kirkko. Bambu-heinämaja kävi ahtaaksi, mutta yllätykseksemme saaren komentaja lahjoitti Hosealle tontin kirkkorakennusta varten! Enää puuttuu rakennus. Saimme myös järjestää Malpalassa kastetilaisuuden, koska oli niin paljon uusia uskoon tulleita.

jan2023img02a.jpg

Malpalo Hosea kirkko

jan2023img03a.jpg

Kastejuhla malpalossa

Vuoden lopussa pidimme pääkirkossamme nuorten festivaalit, joihin nuoret toivat mukanaan kavereitaan. Pyhä Henki ilmestyi voimallisesti, ja moni sai tulla uskoon ja mennä kasteelle. Mukaan tulivat myös Malpalon alueen nuoret. Evankeliumin sana puhdistaa nyt aluetta terrorismista! Jumala lupasi mission alussa, että Hän antaa sieluja maan pimeimmistä paikoista.
Viime vuonna saimme myös julistaa evankeliumia antautuneille terroristeille useamman kerran armeijan yhteistyön avulla, mutta tästä en voi kertoa enempää, koska vastaava operaatio jatkuu.
Herra on voimallinen avaamaan aiemmin lukittuina olleita ovia.

jan2023img04a.jpg

Hosea Nuorten festivaalit

Sunnuntain lasten kokoukset ovat myös tulleet suosituiksi: lapsille tarkoitettu kokoushuone on täyttynyt jopa sadalla eri-ikäisellä lapsella, sillä he tuovat kavereita mukanaan. Lapsille opetetaan Raamattua ja selkeää evankeliumia. Hosea-seurakunnat kaikkialla ovat täynnä, ja uusia ihmisiä tulee uskoon.  
Pääseurakunnassa on jo tilan ahtautta, eivätkä kaikki tulijat mahdu kirkkoon sisälle. Olemme saaneet järjestää kastetilaisuuksia monissa Hosea-seurakunnissa.

Cabacungan kirkko valmistui, ja sen viereen rakennettiin myös koulu. Tämän kirkon alku oli bambukeppien varassa heiluva muovipressu. Monsuunisateissa maalattia oli mutainen, ja kylän pääreitti kulki 
pressukatoksen kautta.  Seurakunnan jäsenten oli tuotava omat istuimet mukana.
Talabaan kirkkorakennus on myös valmis; kirkko alkoi vuosia sitten pienestä heinämajasta valtatien varrella, ja sen avoimen ikkunan reunalla istui muutama äänekäs kalkkuna pitäen musiikista huolen.

Kouluvuosi ei ole vielä ohi, vaan se päättyy kesäkuussa, mutta lapset ovat selviytyneet haasteisista koronavuosista! Kiitosaiheena on se, ettei yksikään heistä ole sairastunut virukseen ja että myös opettajat ja seurakuntamme jäsenet ovat säästyneet taudilta. Täällä asialla on erityisen suuri merkitys, koska hoitoa ei saarella tähän tautiin ole.
Ihmettelen vieläkin, kuinka upeasti Jumala on suojannut saartamme.

Tässä kirjeessä on kerrottuna murto-osa tapahtumista ja siitä, kuinka olemme saaneet kokea herätyksen tuulia vaikeinakin aikoina. Kiitos teille rukouksista sekä lahjoituksista, joiden avulla koulumme ruuanjako on saanut jatkua!
Tänä vuonna tähtäämme myös lääkintämissioon syrjäalueille.

Kiitollisin mielin

Anne

anne-sign.jpg

 

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd