Saturday, May 18, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
15.08.2021

img15aug2021news.jpg
UUTISKIRJE

Elokuu

2021


HOSEAN UUTISKIRJE ELOKUU 2021

Rakkaat ystävät,

Filippiinien Mindoro-saari on jälleen joutunut käymään läpi luonnonkatastrofeja  koronakaranteenien ohessa. Ensin tuli taifuuni, sen jälkeen tulva. Tulvia seurasi 6,7 asteen maanjäristys, joka aiheutti monenlaisia vahinkoja. Aroman slummikoulullamme onneksi tulvehti vain lattianpesun verran vettä.

Jatkuvat katastrofit ja liikkumisrajoitukset tuovat ruuan puutteen. Koronan tähden ihmisillä ei ole työtä eikä ruokaa. Hosea on jatkuvasti jakanut ruokaa köyhimmille alueille, mutta liikkumiskiellot ja rajoitukset osuivat nyt meihinkin. Miten auttaa, jos emme saa liikkua tai ihmiset kokoontua ruuan jakeluun? Ratkaisemattomissa asioissa on käännyttävä rukoukseen.

Vastaus tuli ihmeellisellä tavalla: poliisiosasto ilmoitti tulevansa jakeluapuun, jolloin homma kävi nopeasti, eivätkä viranomaiset voineet valittaa. Poliisit tulivat myös koululle auttamaan ruuan pakkaamisessa, ja heidän ansiostaan homma luisti. Tämä oli heille myös hyvää mainosta köyhillä alueilla: poliisi ei tule vain etsimään rikollisia, vaan tekee myös hyvää työtä.

aug2021imgj1a.jpg

Hope heimo sai ruuat

Seuraavan katastrofin jälkeen saimme jälleen avun: tällä kertaa armeija tuli apuun 20:n sotilaan voimin, mukanaan kolme armeijan kuljetusautoa. Armeijan pojat kyllä osaavat organisoida! Menimme myös muihin kyliin, joissa oli puutetta ruuasta. Ei tarvinnut pelätä, kun raskaasti aseistetut kaverit kulkivat mukana. Kiitämme armeijan edustajia! Armeijan edustajia sekä poliiseja kuuluu myös Mamburaon seurakuntaamme. Pastorit Sonio sekä Billy Balsamo jatkavat edelleenkin presidentti Duterten määräämiä viikottaisia Raamattutunteja heille. Duterte ilmoitti, että paras tapa kitkeä korruptio pois on suorittaa sisäinen puhdistus Raamatun avulla.

aug2021imgj2a.jpg

Armeija ja poliisit auttamassa

Maanvyöryjen tähden vuoriheimon luokse oli mahdotonta mennä viikkoon. Sateen tauottua Hosea-tiimi lähti matkalle mukanaan ruokaa. Osa heimoa jo odotti laaksossa, mihin he olivat kulkeneet lapsia mukanaan kantaen. He kertoivat olleensa jo viikon syömättä tulvan ja maanvyöryn vuoksi, koska he eivät löytäneet mistään ruokaa. Lapset olivat niin nälissään ja uupuneita, etteivät jaksaneet puhua. Heimolle annettiin heti edeltä valmistetut ruuat ja ruokatarvikkeita vuorille vietäväksi. Näin selvisimme taas kerran.

aug2021imgj3a.jpg

Mangya heimo sai ruuat

TONGA

Dorothy Tongan koulustamme kertoi, että vuosi on ollut haasteellinen. Saarelaiset saavat elantonsa turismista, mutta Vava'un saarella tavallisesti poikkeavista risteilyaluksista ei päästetä saarille matkailijoita, sillä koronan tähden Tonga on eristetty ulkomaailmasta. Saaren yrityksille on annettu lupa avautua vasta vuonna 2023.

Hyviäkin uutisia on kerrottavana: Hosea-koulu saa olla siunauksena monin tavoin. Koulumme ottaa vuosittain valtion koulusta myös sellaisia vanhempia oppilaita, joilla on oppimisvaikeuksia. Tänä lukuvuotena meillä oli esim. 16-vuotias oppilas, joka ei yrityksistä huolimatta päässyt valtion koulussa yläluokille. Hän pääsi viimein lukioon, sillä Hosean tukiopetuksen jälkeen hänetkin hyväksytään jatkoon. Opettajat ovat tehneet upean työn! Lapset ovat yksilöitä, ja moni tarvitsee juuri hänelle suunnitellun opetuksen selvitäkseen jatkoon. Kaikista haasteista huolimatta tongalaiset ovat tyytyväisiä siihen, ettei saarilla ole koronavirusta.

Hosea-koulujemme työntekijät kiittävät ja siunaavat jokaista, joka on tehnyt työmme mahdolliseksi! On todella siunattua, että myös armeijan edustaja kiitti Hoseaa ja sitä, että he saivat osallistua työhömme. Menneet kaksi vuotta ovat olleet haasteellisia, mutta evankeliumi on siitä huolimatta mennyt eteenpäin. Meillä on kohta taas kastejuhlat meressä uusille uskoon tulleille. Kiitos teille rukouksista! Tarvitsemme niitä, sillä taifuunikausi ei ole vielä ohi.

Paikallisten vastaus näihin onnettomuuksiin oli hupaisa:
”Terroristit, virus, tulivuoren tuhkat, maanvyöryt, taifuunit, tulvat, maanjäristykset ja ruuan puute ovat vain jokavuotisia, ei-toivottuja vieraita, joista pääsee välillä eroon.”
Matt. 9: 37-38

Anne

anne-sign.jpg

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd