Monday, April 22, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
15.11.2019

img15nov2019news.jpg
UUTISKIRJE

Marraskuu

2019


HOSEAN UUTISKIRJE MARRASKUUSSA 2019

Hei, rakkaat ystävät!

Runsaat siunaukset jälleen lähetystyöstä!

Ensimmäisenä uutisia Tongan koulustamme, jonne saimme vieraaksemme Tongan kuninkaallisen palatsin edustajan. Tämä arvohenkilö tuli ilmoittamaan meille, että hänen majesteettinsa on suunnitellut lahjoittavansa Hosea-koululle maapalstan!

nov2019img1a.jpg

Tongan koulumme oppitunti

nov2019img2a.jpg

Tonga koulumme oppilas

Tämä tuli meille täytenä yllätyksenä. Saimme myös nähdä, missä palsta  sijaitsee: se on noin viiden minuutin ajomatkan päässä kaupungista. Olemme hämmästyneitä tästä yllättävästä siunauksesta. Pyydän teitä rukoilemaan, että kaikki menisi todella hyvin, sillä meillä on monia kateellisia vihamiehiä, jotka koettavat luonnollisesti estää tämän siunauksen kyseenalaistamalla,
miksi Hosea-koulu on saanut tämän oikeuden ja miksei heille annettu mitään. Niin kuin olen aiemmin kertonut, Tongalla ei maata osteta vaan se voidaan ainoastaan vuokrata määräajaksi. On vaikeaa perustaa ja rakentaa mitään pysyvää vuokratontille. Maapalstat jaetaan heimojen ja sukujen kesken. Tämä on vanha laki, ja sillä estetään maan joutuminen ulkomaalaisten hallintaan, koska saarivaltio on pieni kooltaan eikä maata riitä pahemmin enää jaettavaksi. Rukoilkaa viisautta meille tässä prosessissa. Muutamat seuraavat viikot tulevat olemaan meille hyvin haastavaa. Kiitämme kuitenkin Jumalaa tästä siunauksesta, joka avasi ihan uuden oven ja suosion työllemme.

nov2019img1b.jpg

Opettaja Danillo ja Hosea esiintyjät

Filippiinien lähetystyö on kokenut myös jatkuvia siunauksia. Saimme kuvernööriltä yllätyksenä kirjeen, jossa Hosea-pääkoulumme koululaiset valittiin saaren pääkaupungin lapsikonferenssin esiintyjiksi. Olimme ainoat kutsun saaneet. Pikku koulukkaidemme esitykset ovat saaneet laajan suosion, ja on sitä kyllä työtäkin tehty jokaisen esityksen eteen. Ilmeisesti edellinen juhlamme Mamburaon kaupungin hallissa on tehnyt suuremmankin vaikutuksen paikalla olleisiin saaren virkamiehiin, pormestariin sekä saaren sosiaali- ja lapsityö johtajaan. Järjestimme jokavuotiset tagalog-kielen festivaalit, joissa Hosea-koulujemme lapset esiintyivät. Kaupungin virkailijat tulivat onnittelemaan meitä todeten, että esitykset olivat briljantteja. Olimme nähneet paljon vaivaa jopa esiintymisasujen eteen. Äidit ompelivat pukuja, ja harjoituksia pidettiin joka aamu- ja iltapäivä. Yllätyksenä minulle myös Nathan esiintyi nelivuotiaitten poikien tanssiryhmässä - juuri kun olin ehtinyt mutista: ”Missä se Nathan viipyy, eihän sitä näy koko juhlassa!”

nov2019imgm1.jpg

Nathan koulu juhla

Olemme iloinneet siitä, kuinka kristillisyys on Filippiineillä saanut kaikella tavalla enemmän suosiota. Poliisivirkailijat ovat osallistuneet viikoittaisiin raamattutunteihin kautta Filippiinien. Samoin on suunnitteilla laki, jonka mukaan Raamatun opiskelu tulisi pakolliseksi kaikissa kouluissa. Uskon että, laki menee läpi senaatissa, koska presidentti on sen takana ja hänellä on tällä presidenttikaudella senaatissa enemmistön tuki.

Filippiinien uskova poliisin ylipäällikkö piti myös televisiossa puheen, jossa hän kehotti poliisivirkailijoita omaksumaan Joosua 1:8 jakeen sydämiinsä: ”Älköön tämä lain kirja sinun suustasi poistuko, vaan tutkiskele sitä päivät ja yöt, että tarkoin noudattaisit kaikkea, mitä siihen on kirjoitettu, sillä silloin sinä onnistut teilläsi ja silloin sinä menestyt.”

Maan ylin johto on myöntänyt, että ainoastaan usko Jumalaan ja Raamatun Sanan omaksuminen elämään on ratkaisu Filippiinien ongelmiin, sillä kaikki muut keinot on jo kokeiltu ja huonoiksi havaittu. Uskon, että tämä on myös sitkeän esirukouksen tulosta. Kaikki kirkkokunnat ovat yhdistyneet yhteiseen rukoukseen maan hallituksen, senaattorien, virkamiesten, eri maakuntien ja alueiden puolesta. Tämän tähden muutoksia on alkanut näkyvästi tapahtua ja olemme saaneet kokea herätyksen aikoja.

Runsaat siunaukset teistä jokaiselle Hosea-järjestön kaikilta työntekijöiltä, samoin kolujemme opettajilta, seurakuntiemme pastoreilta ja tottakai koululaisilta, jotka uskollisesti rukoilevat teidän puolestanne. Erityisesti pienten lasten rukoukset ovat liikuttavan ihania.

Rakkain terveisin

Anne

anne-sign.jpg

 

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd