Saturday, May 18, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
16.04.2023

apr2023imga1z01.jpg
UUTISKIRJE

Huhtikuu

2023


HOSEAN UUTISKIRJE HUHTIKUU 2023

Rakkaat rukousystävät,

Hosea on valloittanut jälleen uusia alueita evankeliumille!
Tällä kertaa oli vuorossa kaikkein vaarallisin, "punainen" terroristivyöhyke. Armeijan tarkka-ampujat olivat asemissa ja laaksossa Hosea-tiimin ympärillä, ja eliittiosaston sotilaat olivat turvaamassa evankeliumin julistuksen. Noin 500 henkilöä kuuli evankeliumin ja sai ruokaa. 

apr2023imgm3y03.jpg

Poliisi vartioi missiota

Norjalainen Ole Erik on lähetetty Hoseaan oppimaan lähetystyötä. Nathan on hyvä esimerkki hänelle. Minä olin huolestunut siitä, miten tämä parikymppinen selviää, koska hänellä ei ole kokemusta vaarallista alueista, joilla liikumme. Huoli oli kuitenkin aiheeton, sillä hän oli rohkeasti mukana.

Nuori norjalainen tuli tiimin mukaan onneksi vasta myöhemmin, koska toisella NPA-alueella jouduimme armeijan ja NPA-terroristien yllätyshyökkäyksen keskelle ennen hänen tuloaan. Ei meistä kukaan osannut arvata, että NPA oli suunnitellut hyökkäyksen pääsiäiseksi, joka on Filippiineillä merkittävä juhla-aika. Psalmi 34:8 tuli jälleen todeksi: "Herran enkeli asettuu niiden ympärille, jotka Häntä pelkäävät ja pelastaa heidät."

Heimokirkkoja on tullut Hosealle kolme lisää, ja heimoseurakuntia on jo viisi. Työ heimojen parissa on ollut hedelmällistä!

Ilon aihe on myös hotellimme. Hotellin tarkoituksena on ollut nuorten kouluttaminen hotellialalle. Paikallinen ammattikoulu kysyi, saisivatko heidän kokkikoulunsa oppilaat tehdä käytännön harjoittelujakson Hosean hotellissa, koska meillä on jatkuvasti konferensseja ja seminaareja, joissa on ruokatarjoilu. Näin hienosti Herra järjesti asian! Me saamme ilmaisen työvoiman ja oppilaat ihan oikean työn, jossa voivat harjoitella taitojaan.

apr2023imgb2y02.jpg

Hampaat hoidetaan

Lääkintämissiot eri paikkakunnilla ovat nyt ohi. Tarjosimme ilmaisen hammaslääkärin, lääkärin ja hammasteknikon palvelun. Enemmän kuin 800 potilasta sai hoidon ja lääkkeet sekä tekohampaat viimeinkin suuhunsa. Mantereelta tuli kaksi lääkäriä ja kaksi hammasteknikkoa välineiden kanssa, sekä heidän avustajansa; myös armeija oli mukana turvaamassa lääkintähenkilökuntaa ja hammaslääkäriä. Tarkoitus oli ottaa vastaan vain ilmoittautuneet potilaat, mutta sana kulki eteenpäin toisille paikkakunnille, ja niinpä potilaita tuli iltamyöhään asti. Vaikka jo suljimme vastaanoton, heitä tuli vielä seuraavanakin päivänä, mutta olimme jo siirtyneet toiselle paikkakunnalle. Apteekkia hoitava henkilö meillä oli omasta takaa, opettajamme Daisy Santos. Toiminnassa oli myös sielunhoitohuone, josta oli vastuussa pastori Billy Balsamo. Ennen vastaanottoa oli kuultava evankeliumin sanoma, ja Billy rukoili myös sairaiden puolesta, ja moni koki parantumisen rukouksen aikana.

apr2023imgn4y04.jpg

Lapsen rukous

Emme odottaneet näin suuria joukkoja; osasyy tilanteelle oli kolmevuotinen pandemiakausi sekä sen aiheuttama köyhyys. Jos joutuu valitsemaan ruuan tai lääkärin välillä, on pakko valita ruoka. Etenkin hammashoito on liian kallista paikallisille, ja viruksen tähden työttömiksi joutui myös keskiluokkaa.

Jälleen kerran kiitän työn tukijoita: teitte kaiken tämän mahdolliseksi! Samoin kiitän esirukoilijoita, sillä rukousten kantamina olemme selvinneet monista vaaratilanteista. Olette hyvin tärkeitä! Tukenne myötä pystymme evankelioimaan alueilla, joihin moni ei halua mennä. Sato on ollut upea!

Anne

anne-sign.jpg

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd