Thursday, December 7, 2023
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
16.09.2019

img16sep2019news.jpg
UUTISKIRJE

Syyskuu

2019


UUTISKIRJE SYYSKUUSSA 2019

Terveiset jälleen Filippiineiltä, rakkaat ystävät!

Tällä kertaa saimme Suomen-vieraaksi ortopedian lääkäri Markus Lastikan. Markuksen erikoisalaa ovat lapset, ja näitä potilaitahan meillä riittää omissa koulukkaissamme, toki hän piti vastaanottoa myös aikuisille. Markus sai työparikseen kaupungin sairaalan farmaseutin, joka on mukanamme lääkintämissioissa ja osaa homman.

Markus sai lempinimen, kun ensi kertaa astui koulun halliin. Oppilaat olivat vastassa ja tuijottivat hämmentyneinä 191 cm pitkää miestä, kunnes yksi poika totesi ihaillen: ”Kuningas Daavid saapui koululle!” Opettaja selvitti, että sillä viikolla he olivat opiskelleet Raamatun Daavidista, ja näin se heijastui heti lasten todellisuuteen.

sep2019imgaza1.jpg

Dr. Markus Lastikka

Ensimmäistä kertaa potilaat tapasivat lääkärin, joka vastaanotollaan myös rukoili heidän puolestaan. Olikohan se ammattitaidon tehokkuutta ja rukouksen yhteistyötä, kun tuloksena oli parantuneita potilaita? Ilahduin, kun lääkärimme lupasi tulla toisenkin kerran Filippiineille.

Yksi luokkahuoneista järjestettiin vastaanotoksi. Minäkään en jäänyt potilaista osattomaksi, sillä huoneeni oven taakse muodostuu aina jono rukousta haluavista aikuisista ja koulukkaista. Lapset ovat suloisia pyyntöineen: päätä koskee tai on muuten vain kelju olo. Sekin jo auttaa, kun saa huomiota.

sep2019imgaza2.jpg

Evankeliumi koulussa

Vierailimme myös tiiminä kaupungin sairaalassa, joka oli täynnä dengue-kuumeisia potilaita vauvasta vanhuksiin. Dengue-kuume ei ole hellittänyt alueella. Filippiineillä on tähän mennessä kuollut siihen jo 800 henkilöä. Olen aina ihmetellyt, kuinka vapaasti saamme tulla ja mennä rukoilemaan potilaiden puolesta. Kävimme urakalla jokaisen huoneen ja potilaan läpi, ja jos joku oli unohtua, niin muut potilaat hätäilivät: ”Tuon puolesta ei ole vielä rukoiltu!”

Ilmat olivat monsuunikaudelle tyypillisiä. Vettä tuli putouksena, ja se rajoitti liikkumistamme. Taifuunin reunat pyyhkivät ylitse kovien tuulten kera. Emme voineet mennä omien heimolaistemme luokse, sillä he asuvat vuorilla ja siellä oli mutavyöryjä. Muita heimoja kyllä riitti lähietäisyydelläkin. Vierailimme heidän koulussaan sekä muissa valtion kouluissa julistamassa evankeliumia ja tarjoamassa ruoat lapsille.

sep2019imgzab1.jpg

sep2019imgzab2.jpg

Annen rukoushuone äideille ja lapsille

Maasto heimojen asuinalueilla oli sateesta mutaista, ja siihen lääkkeenä meillä oli yksinkertaisesti vain kumisaappaat. Lähetystyössä ei saa nousta esteeksi, onko tukka rullalla oikein päin, tuleeko vettä vai kärventääkö aurinko nahkaa. Evankeliumi ei ole kiinni olosuhteista.

Nathan on tehnyt koulutyötä tehokkaasti. Education Departmentin johtaja on uskova ja meille suosiollinen. Tällä tavalla koulut ovat avautuneet Hosealle.
Hedelmä on ollut hyvää, ja oppilaita on tullut uskoon, niinpä kouluevankelioinnista on tullut pysyvä työkenttä Hosealle.

Myös vankilatyö on langennut Nathanin harteille. Vangit rakastavat Nathania, ja on ilo katsoa, kuinka hälinä lakkaa, kun Nathan astuu areenalle. Joukossa on murhamiehiä, pedofiilejä ja kaikki mahdolliset variaatiot. Elinkautinen täällä merkitsee kirjaimellisesti elinkautista, ja ja vankiloiden olot ovat kurjia. Niitä ole tarkoitettu viihdekeskuksiksi eikä lepokodeiksi, siksi myös tarjoamme
ruoat vankilassa. Valtio tarjoaa vangeille ruoan, mutta sitä ei ole riittävästi.

Tällä kertaa liikkumisemme oli rajoitettua muistakin syistä kuin tulvasateista johtuen. Nathan on vieraillut heimossa, jonka alue on 13 kilometrin päässä Mamburaosta, mutta nyt se osoittautui liian vaaralliseksi. Armeija nappasi sieltä vastikään kaksi etsintäkuulutettua terroristia, ja viimekertaiselle vierailulleen Nathan sai seurakseen aseistetun armeijan joukon. Nyt ei alueelle päässyt lainkaan. Tilanteen vuoksi armeijan helikopterit käyttivät öisin koulumme vieressä olevaa lentokenttää, ja armeijan tarkastuspisteitä oli entistä enemmän teiden varsilla.Terroristeilla on tapana kidnapata joku korkea-arvoinen henkilö hallinnosta vaihtotavaraksi saadakseen omansa pois vankilasta.

 

sep2019imgzab3.jpg

Nathan Evankelioi terroristi alueella, armeija mukana

Me lähetit emme kelpaa tähän vaihtokauppaan, sillä emme kuulu arvoryhmään poliittisella shakkilaudalla, ja olemmekin pitkään saaneet olla rauhassa. Ehkä piru hermostui saaren herätyksestä, pitäähän sen nyt jotenkin häiriköidä. Evankeliumin tähden saaren nuorisosta on kasvanut lainkuuliaisia kansalaisia, sillä Jumalan Sana on muuttanut asenteita. Vanhat terroristit ovat jo uupuneet aatteessaan tai he ovat vankilassa, mutta nuori sukupolvi on valitettavasti astunut tilalle Manilasta.

Vietimme myös kaupungin hallissa Filippiineillä pakollista tagalog-kielen vuosijuhlaa. Luit oikein: oman kielen kunnioittaminen on Filippiineillä superjuttu ja kuuluu kaikkien koulujen ohjelmaan. Me järjestimme suuret juhlat kansallistansseineen, ja kaupungin pormestarikin tuli juhliin, samoin muita merkkihenkilöitä. Minusta on upeaa, että maa juhlii oman kielensä arvoa ja kansallisuuttaan monella tavalla, sillä Jumala on antanut jokaiselle maalle sen kielen ja maiden rajat. Näin lapsetkin oppivat arvostamaan synnyinmaataan.

Olen iloinnut myös Nathanista ja opettajistamme ja siitä, kuinka sopusointuisesti työntekijämme pelaavat yhteen. Saimme myös ilouutisen. Presidentti Duterten määräyksestä alkaa vuoden loppupuolella ”poliisien puhdistautumiskoulutus”, mikä tarkoittaa pakollista Raamatun opiskelua. Toiveena on, että poliisien mielen alue alkaisi toimia Raamatun Sanan mukaisesti - ja Hosea on valittu tähän opetustehtävään! Koulukkaiden vanhemmissa on kolme poliisivirkailijaa, jotka ovat olleet jokaviikkoisilla raamattutunneilla. Samoin Hosea on julistanut kaupungin virkamiehille ja poliiseille Jumalan Sanaa kaupungin aukiolla pormestarin pyynnöstä. Näin tehtävä kuin itsestään lankesi meille. Oi jospa lännessäkin olisi tällainen ”puhdistumisohjelma”!

Kiitän esirukoilijoita ja lahjoittajia! Teidän aherruksenne on tehnyt tämän kaiken mahdolliseksi. Hengellinen työ ei mene eteenpäin soolona, vaan tarvitsee monien ihmisten panoksen.

 

Siunauksin, Anne

anne-sign.jpg

 

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2023 Hosea Ministry International Ltd