Sunday, February 25, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
01.08.2023

jul2023imga1z01.jpg
UUTISKIRJE

Elokuu

2023


HOSEAN UUTISKIRJE ELOKUU 2023

Talviterveiset Aasian ilmastosta!

Bonus Jumalan Valtakunnan työssä on saada tavata henkilöitä, joita Herra käyttää väkevästi  viemään Jumalan Sanaa muiden karttamille syrjäisille alueille. Tohtori Lois Nell Joy Tica, johon tutustuin Hosean järjestämässä missiossa, on yksi näistä Jumalan käyttöaseista. Hän kulkee tiiminsä kanssa vaarallisilla syrjäseuduilla, missä evankeliumi on tuntematon.

Tiimi järjesti mission Mindanaon saarelle etäisille vuorialueille, jonne inhimillinen apu ei ole aiemmin ulottunut. Mindanao on muslimisaari, ja siellä on taisteluita Filippiinien armeijan ja terroristien välillä. Saarta hallitsevat "New People’s Army" eli NPA-terroristit, ja myös ISIS on ajelehtinut sinne. Mission turvana oli sekä armeija että poliisivoimat, mutta sekään ei aina turvaa yllätyshyökkäyksiltä.

Yksi monista ongelmista näillä alueilla on noituus: sairauksissa etsitään apua shamaaneilta ja noidilta. Syrjäseutujen asukkaat ovat helppoja saaliita sekä antisosiaalisille terroristijärjestöille että noituudelle. Noituus, taikausko ja terrorismi ovat heikentäneet ihmisten elämää entisestään. Tämä hukkuva maailma tarvitsee enemmän tohtori Joy Tican kaltaisia rohkeita Jumalan naisia ja miehiä, jotka hyödyntävät ammattitaitoaan Jumalan valtakunnan hyväksi. Joy Tica työskentelee Health Education Medical Ministry -organisaatiossa.

jul2023imga01b.jpg

Cabacungan  Hosea kirkon heimo jäsenet

Mindoron saaremme on toinen NPA-terroristien taistelualue. Noin kahdessakymmenessä vuodessa saaren sosioekonominen tilanne on parantunut. Alkuperäinen NPA-organisaatio hävisi sodan kymmenen vuoden hallinnan jälkeen, mutta valitettavasti nyt on noussut uusi nuorten terroristien joukko, joka haluaa saaren haltuunsa. He houkuttelevat riveihinsä taistelijoiksi erityisesti vuorialueen heimolaisia ja syrjäseuduilla asuvia ihmisiä, joiden sosiaalinen ja taloudellinen tilanne on surkea.

Siksi työkenttämme on laajentunut vuoriheimoihin. Evankelioimme, perustamme kouluja ja teemme humanitaarista työtä syrjäseuduilla yhteistyössä armeijan ja poliisivoimien kanssa. Työmme on jatkuvaa taistelua pimeyden voimia vastaan! Olen kiitollinen armeijan johtohenkilöille, jotka ymmärtävät evankeliumin muuttavan voiman. Samoin valtion kouluissa kunnioitetaan hengellisiä arvoja: Hosea on saanut julistaa kouluissa evankeliumia, ja työmme on tuottanut runsaasti hedelmää.

Filippiineillä on heinäkuussa koulujen lukuvuoden päätös, näin myös Hosea-kouluissamme. Oppilaamme ovat eri ikäluokista, pienistä teineihin. Ensimmäisen kerran järjestimme päätösjuhlat Cabacungan Turawa -heimon oppilaille. Ennen juhlia pastori Celsa pesi oppilaat, koska heimolaiset eivät peseydy. Pastori Celsa hankki heimo-oppilaille vaatteita ja kumitossuja, koska he kävelevät paljain jaloin. Samoin vaatekerta heidän yllään on käyttökelpoinen siihen asti, kunnes se putoaa päältä. Vaatteitakaan ei pestä, joten uusien vaatteiden hankinta oli tärkeää, ennen kuin siniset viitat ja koppalakki puettiin heidän yllensä. Palkitsimme myös mitaleilla ne heimolaiset, jotka uskollisesti ovat osallistuneet pastori Celsan Raamattu-tunneille.

jul2023imga2al01.jpg

Taifuuni iski saarelle

jul2023imga3al01

Ihmisten kodit tulvassa

Usein ihmettelen, kuinka suosiollinen Jumala on ollut Hosean työtä kohtaan ja antanut niin tehokkaat paikalliset työntekijät sekä kaikki ne henkilöt, jotka ovat työssä mukana omalla panoksellaan. Tähän joukkoon kuuluvat myös työn uskolliset tukijat ja esirukoilijat: työ ei menisi eteenpäin ilman teitä, rakkaat ystävät!

Suuresti teitä siunaten

Anne

 

anne-sign.jpg

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd