Saturday, May 18, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
1.07.2020

img1jul2020news.jpg
UUTISKIRJE

Heinäkuu

2020


HOSEAN UUTISKIRJE HEINÄKUU 2020

Lämpimät terveiset täältä koronakaranteenin maasta!

Kaikesta huolimatta elämä jatkuu, vaikkakin vähän erilaisissa olosuhteissa. Niiden kanssa on vain opittava tulemaan toimeen uutena normaalina.

Tongan lähetyskentällämme koulut alkoivat tavalliseen tapaan vuoden alkupuolella, eikä Vava’un saarellamme ole ollut ainuttakaan koronatapausta. Siitä huolimatta Tongan saarilla on edelleen matkustuskielto. Rukoilkaa johtajaopettajamme puolesta: hän sairastui syöpään eikä ole päässyt hoitoon pääsaarelle. Tosin Tongalla samoin kuin muissakin Tyynen valtameren saarivaltioissa ihmiset eivät mielellään edes mene sairaalaan, ja tyypillinen sanonta siellä on, että sairaalaan mennään vain kuolemaan. Ymmärrän sen hyvin, koska sairaaloista puuttuvat elintärkeät välineet. Vierailevat lääkärit Australiasta tai Uudesta Seelannista suorittavat tärkeämmät leikkaukset, ja heidän vierailunsa ovat harvinaisia. Tämän tähden saarelaisten on luotettava perinteisiin hoitomuotoihin ja erilaisiin yrtteihin lääkkeinä. Tapauksesta riippuen moni yrtti näyttääkin toimivan.

jul2020img1a.jpg

Tongan koulumme oppitunti

jul2020img2a.jpg

Innokkat oppilaat

jul2020img3a.jpg

Pienten luokka

 Filippiineillä karanteenit myös jatkuvat, ja se on aiheuttanut monenlaisia ongelmia koulujen aloitukseen. Kesäkuu on uusien oppilaiden kirjautumisen aikaa ja kouluvuoden alku. Karanteenin vuoksi koulut antavat nyt vain etäopetusta, mikä on ehkä helppoa länsimaissa, mutta ongelma saarilla. Miten annat etäopetusta slummeissa asuville lapsille, kun ei heillä ole teknisiä välineitä ja heillä on suuri puute ruoastakin? Kaikkiin näihin ongelmiin pitää keksiä erilaisia korvaavia ratkaisuja. Moni yksityiskoulu, joka on tottunut saamaan toimeentulonsa korkeista lukukausimaksuista, on joutunut lopettamaan toimintansa varojen puutteessa, ja Hosea-kouluumme on ollut siksi ryntäystä. Jumalan armosta olemme vielä pysyneet pystyssä, vaikka koulumme on ilmainen kaikille.

Uudet haasteet odottavat meitäkin, kun koulujen lähiopetus alkaa syyskuun lopussa kaikkine Covid-19 -sääntöineen ja -tarvikkeineen. Luokkakokokaan ei saisi olla kuin 15 oppilasta entisen 30:n sijaan. Miten tämä järjestyy, kun jo nyt on tilanpuute ja oppilaat tulevat kouluun porrastetusti eri aikoina! Uusia aikoja on hankala enää järjestää, eikä tämä haaste koske vain uusia vaan myös vanhoja Hosea-koululaisia.

jul2020img4a.jpg

Jaamme ruokaa köyhille alueille

Opettajamme ovat koko koronapandemian ajan jakaneet ruokaa, koska ihmisillä ei ole työtä viruksen tähden. Valtion ilmaiset kuukausiannokset eivät riitä perheissä kuin 3-4 päivää, annos on niin vähäinen. Hosea on jakanut runsaita ruokapaketteja eri alueilla, ja kun lapset näkevät automme, he juoksevat sen luokse huutaen: ”Meillä on niin nälkä!” Soppakattilat nopeasti autosta ulos ja ruoanjako voi alkaa. Samalla julistetaan evankeliumia. Ruoan jakaminen on tuonut ihmisiä uskoon, he ovat olleet niin kiitollisia huolenpidosta. Aroman slummikylän koulussamme opettaja Daisyn pitämille raamattutunneille tuli viisi uutta uskoon tullutta perhekuntaa mukaan tämän ruoanjakelun seurauksena. Samoin viikoittaiseen rukouskokoukseen tulee jo 50 kuulijaa. Ihmiset ovat löytäneet Kristuksen nähdessään käytännön esimerkin lähimmäisenrakkaudesta työssämme.

jul2020img5a.jpg

Valmistelua etäis-opetukseen Hosea koululla

Hosean pastori Billy löysi uuden heimon Sablayanin alueelta. Sinne on viety Sanaa ja ruokaa. Poliisin ja armeijan henkilökuntaa on mukana, sillä syrjäiset alueet ovat vielä terroristien hallinnassa. Pastori Billy pitää viikoittaisia raamattutunteja myös poliiseille.

Taloudellisesti olemme kokeneet vaikeita haasteita koronapandemian aikana. Paitsi että se on aiheuttanut lisäkustannuksia budjettiimme, se on myös vaikeuttanut julistustyötä liikkumisrajoitusten tähden. Työ on kuitenkin ollut hedelmällistä kaikilla lähetyskentillämme, myös Papualla. Pääasia on, että ihmisiä on tullut uskoon ja koulukkaamme ja henkilökuntamme ovat säilyneet terveinä, yksikään ei ole sairastunut koronaan. Työmme on pantu merkille myös hallintoportaissa.

Kiitos kaikille tukijoillemme! Teidän avullanne me selviämme. Samoin kiitos norjalaiselle Nathanille, joka on ahkeroinut myös varoja ruoka-avustuksiin.

Siunauksin,

Anne

anne-sign.jpg

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd