Saturday, May 18, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
1.06.2021

img1jun2021news.jpg
UUTISKIRJE

Kessäkuu

2021


UUTISKIRJE KESSÄKUU 2021

Rakkaat Hosean ystävät,

Olemme saaneet elää siunauksissa Mindoron saarella: huolimatta Filippiineillä olevasta koronavirusaallosta tämä saari on saanut olla taudista vapaa. Toki virus on aiheuttanut monia muita hankaluuksia normaalielämään. Yksi niistä on liikenteen vähentyminen saarelle koronarajoitusten tähden, mutta elämä jatkuu saarella.

enrol musiikkikoluun

Viime vuonna meillä oli viranomaisten kanssa keskustelua Hosea-koulusta. Toivomuksena oli, että koulumme pitäisi erikoistua. Pelkkä kristillinen koulu erikoistumisena ei riitä, sillä katolisessa maassa valtion kouluja pidetään myös kristillisinä ainakin nimellisesti. Eikä sekään riitä, että tarjoamme ilmaisen esikoulun köyhille lapsille, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta kouluun.

jun2021imgba1.jpg

Opinto ohjaaja

Ongelmallisiin asioihin on pyydettävä apua Jumalalta, kun omat aivot eivät tunnu tuottavan järkeviä ehdotuksia. Tässä tapauksessa Taivaallinen rukousvastaus pyyntöön tuntui vain viipyvän. Aiemmin olimme havainneet, että moni lapsi on musiikillisesti lahjakas, mutta musiikkiopetukseen ei ollut mahdollista sijoittaa, koska se vaatii sekä instrumentteja että erikoistuneen opettajan.

Vastaus tuli yllätyksenä: tunnettu musiikkiakatemia halusi muuttaa Mamburaoon, mutta tiloja ei löytynyt, ja niinpä he ottivat yhteyttä kouluumme kysyen: ”Teillähän on hotelli, jossa on sopivat konferenssitilat. Saisimmeko avata tiloissanne Musiikkiakatemian? Maksamme vuokran tilan käytöstä ja se voisi olla myös Hosea Musiikkiakatemia.” Tässä vaiheessa olin kuvaannollisesti pyörtyä! Covid-19:n tähden hotellin tilat ovat olleet tyhjinä odottaen viruksen hiipumista.

Nyt musiikkikoulu jo toimii, ja sen opettajana on pätevä uskova nuori nainen. Heillä on monenlaista toimintaa ja yllätyksenä keyboard-baletti lapsille, joka sopii upeasti esikouluikäisille liikuntaan. Näin koulumme täytti erikoistumisen vaatimuksen.

Toinen siunauksen aihe on ollut Sablayanin kaupungin alueella. Kaupungissa sijaitsee yksi Hosea-koulu sekä Hope-vuori, jossa on uusin heimokoulumme ja -kirkko. Pastori Sonio kävi pormestarin puheilla järjestelemässä syntymätodistuksia heimolaisille, koska ilman tätä dokumenttia heillä ei ole oikeuksia moniin kaikille kuuluviin etuihin. Nämä todistukset luvattiin järjestää. Tämän tapaamisen seurauksena pormestari tuli tietoiseksi siitä, mitä Hosea alueella tekee.

Sablayan CC BY-SA 3.0 Mike Gonzalez

Sablayan kunnan aluekartta

Muutamia päiviä tämän jälkeen pormestari otti yhteyttä pastori Sonioon ja innostuneena esitti hänelle toivomuksen: "Voisiko Hosea perustaa kouluja ja kirkkoja heimoille koko maakunnan alueella?” Tämä vuoristoinen alue on pinta-alaltaan Filippiinien suurin maakunta. Mikä massiivinen haaste evankeliointiin! Siinä tuli virallinen lupa ja toivomus laajentaa työkenttää niin kauas kuin kykenemme. Ei tuo muuta tarvitse kuin varoja.

Alue ei toki ole helpoimpia, sillä maasto on hankala vuoristo, joka on rikollisten ja terroristien asuinseutua. Hosean norjalainen evankelista Nathan Osnes on yhdessä pastori Billy Balsamon kanssa jo ehtinyt näitäkin rikollisia seutuja kiertää. Pastori Billy tuntee hyvin nämä alueet, sillä hän on entinen poliisi. Työmme heimojen hyväksi on tullut tunnetuksi, ja ihmiset ovat halukkaita yhteistyöhön.

Mieleeni muistui heti erään lähetin näky-80 luvulla Filippiineistä. Herra näytti hänelle maan kartan sotilaana, jossa Mindoron saaremme oli maan nyrkki, ja tämä nyrkki heilutti miekkaa maantieteellisesti juuri Mindoron edessä. Miekkana oli Palawan-saari, joka on muodoltaan kapea ja pitkä. Nyrkki syttyi palamaan ja miekka alkoi heilua, kunnes lopulta koko Filippiinit oli evankeliumin liekeissä, ja liekit levisivät Aasian maihin herätyksenä.

Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported. Sanglahi86

Philippines saari

On etuoikeus olla todistamassa herätyksen alkua Aasiassa! En ihmettele, että
NPA-terroristijärjestö yritti vuoden alussa sijoittaa päämajansa juuri Mindoron saarelle
ja rekrytoida heimolaisia riveihinsä. Armeijan kanssa syntyi hetkellinen sotatilanne, jossa Filippiinien armeija sai erävoiton.

Kiitän tämän työn kannattajia ja esirukoilijoita sekä kaikkia, jotka ovat olleet
tavalla tai toisella kannustamassa! Kesäkiertuetta Suomessa emme valitettavasti tänäkään vuonna pysty järjestämään vallitsevien matkustusrajoitusten vuoksi, mutta työ etenee siitä huolimatta: mikään ei ole mahdotonta Jumalalle.
Mark. 11:22-23

 

Siunauksin, Anne

anne-sign.jpg

 

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd