Saturday, May 18, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
1.10.2023

img1stoct2023news.jpg
UUTISKIRJE

Lokakuu

2023


Terveiset lokakuun missiosta!

Malpaloon, Calintan alueelle valmistui uusi kirkkorakennus. Alue on jatkuvien terroristihyökkäysten kohde, joten koimme tämän rakennuksen tarpeelliseksi. Edellinen oli hatara rakennelma. Viime matkalla Malpalossa kapinalliset hyökkäsivät kesken tilaisuuden. Alue evakuoitiin, mutta me jäimme jumiin. Seurakunta oli täynnä myös lapsia. Bambukeppien varassa seisovaa rakennelmaa reunustivat ainoastaan polvenkorkuiset nipa-palmun lehdistä tehdyt seinät. Ne eivät todellakaan tarjoa suojaa ohikiitäviltä luodeilta, eivät edes sateelta. Olimme Nathanin kanssa selvästi näkyviä kohteita, lapset sentään olivat nipa-seinän suojassa. Itsekseni tuumin: "Nyt tuli seinä vastaan!”

oct2023imga01fa.jpg

Uusi Kirkkorakennus, Malpalossa

Kun pääsimme poistumaan alueelta, vastaan tuli terroristien auto. Heitä roikkui aseistettuina auton sivuilla ja katolla. Taistelu tiesillasta oli hävitty, ja nyt he kiirehtivät muiden kapinallisten tueksi. Jumalan ajoitus on aina oikea, kiireessä he eivät tajunneet, keitä me olimme, ja tie siltoineen oli vapaa juuri oikealla hetkellä. Malpalon Hosea-seurakunnan rohkea pastori ansaitsee paremman rakennuksen! Tosin rakennuksen tulee edelleen olla vaatimaton, ettei se kiinnitä liikaa kapinallisten huomiota.

oct2023imga02fa.jpg

Ex-kapinallisia

Hosean pääkoulussa järjestettiin syyskuussa koulutuspäivät ex-kapinallisille ja heidän perheilleen. Armeija huolehti ensimmäisen päivän ohjelmasta, ja toinen päivä oli varattu evankeliumin julistamiselle. Armeija ymmärtää, kuinka tärkeää Jumalan Sana on heille.
Monet näistä ihmisistä ovat kuuluneet koko ikänsä kapinallisten joukkoon. Niinpä heidät on sopeutettava yhteiskuntaan ja annettava uusi alku elämälle. Jos kapinallinen antautuu vapaaehtoisesti, häntä ei vangita, vaan hänestä perheineen pidetään huolta.

Alkuvaiheessa armeija kuljetti heidät ryhmissä koulullemme. Siellä he saivat informaatiota siitä, miten he voivat jatkaa elämäänsä eteenpäin, ja koulu toimi myös majoitustilana. Iltahetket ovat parhaita henkilökohtaiseen evankeliumiin ja keskusteluun, ja monet tulevat uskoon. Näinä hetkinä koulurakennus on tarkoin vartioitu, ja operaatio on salainen kaupunkilaisilta. Koulumme alue on suojattu muureilla, eikä piha-alueelle ole näkyvyyttä. Ulkopuoliset eivät tiedä sotilasvartion paikallaolosta tai siitä, keitä koululla on. Nämä kuntoutusohjelmat on järjestetty koululaisten lomien ajaksi.

Hosea-seurakunta on jälleen pitänyt kastetilaisuuden. Usein ulkopuoliset tulevat vain kuuntelemaan, mitä meillä tapahtuu. Sitten he tuovat muuta perhettä mukanaan, ja näin heitä tulee uskoon, mitä seuraa kastetilaisuus. Seurakunnan jäsenet pitävät siitä, että he saavat olla aktiivisesti kaikessa mukana, myös julistamassa evankeliumia tiimeinä eri alueille. Näin työstä tulee yhteinen asia!

oct2023imga03fa.jpg

Kastetilaisuus

Nathan teki Hosea-tiimin kanssa julistusmatkan Romblon saarelle alueelle, jossa evankeliumia ei ole aiemmin julistettu. Siinäpä riitti alkuperäisheimolle ihmettelemistä, kun he näkivät ensimmäisen kerran pitkän valkoisen miehen! Ehkä he enemmän ihmettelivät, miten nuo voivat olla terveitä, sillä heimolaiset olivat itse kaikki sairaita. Heimo otti vastaan Kristuksen, samalla heille myös annettiin ruokaa. Tarkoituksemme on aina mennä sinne, minne muut eivät mene: tuoda sekä humanitääristä apua että evankeliumin sanoma.

Matt. 25:40 Jeesus sanoi: "Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä te olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle."

Siunauksin
Anne

anne-sign.jpg

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd