Sunday, February 25, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
21.01.2021

img21jan2021news.jpg
UUTISKIRJE

Tammikuu

2021


LÄHETYSTERVEHDYS VUODEN 2021 ALUKSI

Vuosi on ollut tapahtumia täynnä! Huolimatta siitä, että tämä näkyvä maailmamme on käynyt ja käy edelleenkin läpi kaikenlaisia kaaoksia, olemme saaneet nauttia myös siunauksen ajoista Hosea Ministry International Missiossa.

Olen kiitollinen Jumalalle Hänen suosiostaan: Filippiineillä Mindoron saari, joka on lähetyskohteenamme ollut jo 20 vuotta, on ollut vapaa Covid-19 viruksesta. Sen sijaan Manila ja moni muu alue on kärsinyt myös uudesta virusmuunnoksesta.

Hope-vuoriheimon alueella työt ovat edenneet. Sinne on pystytetty vaatimaton heinäkattoinen koulu, ja lasten opetus on alkanut. Kaikki on pitänyt alkaa alusta: lapsilla ei ole nimiä, eikä heillä edes ole esimerkiksi väreille nimityksiä. Sinne rakennetaan myös kirkko saatavilla olevasta paikallisesta materiaalista. Olemme vieneet alueelle ruokaa ja vaatteita ja julistamme evankeliumia.

Taifuunin tuhoamat heimon majat on uudelleen pystytetty. Ilon aihe on ollut heimon uusi innokkuus ryhtyä työhön: yllätyksenä he olivat alkaneet raivaamaan tietä vuorelle. Aikaisemmin sinne oli vain viidakkopolku ja neljän tunnin kävelymatka. Tämä on heimo, joka ei ole kuullut koskaan Jeesuksesta.

jan2021imgbd1a.jpgjan2021imgbd1b.jpg

Lapset rukoilemassa                                               Jabat kansakoulu

Toinen aluevaltaus on saaren toisessa päässä: San Josen kaupungista 10 km:n kävelymatkan päässä asuu Jabat-heimo vuorilla. Opettajaryhmä teki ensimmäisen matkan heidän alueelleen, ja heimo oli heitä vastassa auttaakseen kantamaan monia riisi- ja nuudelisäkkejä. Alueella sijaitsee viisi valtion koulua. Ne ovat vaatimattomia bamburakennuksia, joista taifuuni tuhosi kaksi. Valtio ei kuitenkaan ole pitänyt heimosta huolta, joten Hosea lahjoitti heille vuoden koulutarvikkeet. Tämäkään heimo ei ollut kuullut evankeliumin sanomaa. Upeaa, että Jumala on johdattanut meidät alueille, joissa koskaan ei ole Kristusta julistettu, ja olemme saaneet luvan julistaa heille.

Heimo lähetti myöhemmin kiitoksen evankeliumin julistuksesta, ja he haluavat tietää lisää. Yksi heidän opettajastaan kulkee heimon luo matkan hevosella San Josesta. Siellä on kouluissa 500 oppilasta, jotka ensi kerran saivat kyniä, papereita, kirjoja ja muuta, mitä kouluihin oppimateriaalina kuuluu.

Tällä hevosella kulkevalla opettajalla on pieni lapsi. Hän lopetti rintaruokinnan tälle ja antaa nyt äidinmaitoa Jabat-heimon vauvoille, joita äidit eivät pysty ruokkimaan. Mikä valtava ystävällisyyden teko! Opettaja totesi, että hänellä on rintamaitoa jakoon heimovauvoille, jotka kärsivät puutteesta ja nälästä.

jan2021img1h1a.jpgjan2021img1h1b.jpg

Jabat koulu                                                          Opettaja  kulkee Jabat:n Hevosella

Olemme ruokkineet myös Aroman slummikylän köyhät lapset; itse asiassa olemme pitäneet alueemme köyhät ruuassa koko vuoden. Avustusjärjestönä saamme vapaasti liikkua kaikkialla.

Saarella on edelleenkin covid-19 -rajoituksia. Seurakuntamme ovat kasvaneet vauhdikkaasti, samoin nuorten joukko. Uskoon tulleiden lasten Raamattutunnit ovat täyttyneet uusista tulokkaista, niin että meillä on jo tilan puutetta. Sunnuntaikokoukset ovat täynnä, mutta myös arkipäivän Raamattutunnit.

Remontoimme myös Mamburaossa sijaitsevan koulumme edustan uudeksi, koska taifuuni teki etuosalle tuhoja. Samoin olemme saaneet valmiiksi Aroman slummikoulua ympäröivän kiviaidan, joka esti myös viimeisen tulvaveden valumista koulun sisätiloihin.

jan2021img1zd.jpg

Ruuan valmistusta heimolle

PAPUA-UUSI-GUINEA

Papua-Uudella-Guinealla menee lähetystyö eteenpäin. He todella toimivat apostolisessa voimassa, ja useita kuolleita on herätetty henkiin. Monet sairaat ovat parantuneet, myös mentaalisesti sairaita on parantunut. Jaksan ihmetellä Hosean Enga-maakunnan pastoreiden vahvaa uskoa ihmeisiin. Heillä ei ole lainkaan epäilystä siitä, etteikö Jumala voisi tehdä yliluonnollisia ihmeitä.

Tongan Hosea-kouluissa on tällä hetkellä koululomat, sillä uusi lukuvuosi uusille oppilaille alkaa tammikuun lopussa. Kaikkien Hosea-koulujemme oppilaat ovat pärjänneet akateemisesti hyvin.

Ennen kaikkea kiitokset Herralle siitä, että Hän siunaa lähetystyötämme näin runsaasti! Kiitän jokaista lahjoittajaa, joka on jaksanut tukea työtämme. Siten olemme voineet jatkaa Hänen lähettiläinään viedäksemme sanomaa Kristuksesta niille, jotka eivät Häntä vielä tunne. Hän on antanut herätyksen lähetyskohteisiimme. Kylvetty siemen on tuottanut runsaan sadon.

Rukoilen siunauksen aikoja jokaiselle teistä ja Herran antamaa herätystä myös länsimaille!


Siunauksin, Anne

anne-sign.jpg

 

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd